JohnnyCage

A VIA 5 százalékot szeretne a processzorpiacból

A tajvani VIA Technologies, amely a chipkészletek piaca mellett az elmúlt években processzor- és alaplapgyártóvá is kinőtte magát, a jövő évben 5 százalék piaci részesedést szeretne elérni az x86-os processzorok piacán.

A társaság elsősorban az egyre nagyobb jelentőséggel bíró kínai piac felé kívánja bővíteni eladásait. Mint az Economic Daily News üzleti napilap írásából kiderült, a társaság a közeljövőben bővíteni fogja kínai központjait. A társaság jelenleg 200 alkalmazottat foglalkoztat beijingi, Shanghai-i, illetve shenzheni központjaiban, de ez a szám hamarosan 300-ra nő.

A Shanghai-i központ jelenleg grafikus chipek fejlesztésével foglalkozik, a shenzheni részleg pedig notebookokba és adattároló eszközökbe szánt chipeket fejleszt.

Az Economic Daily News cikkje Xu Tao-t, a társaság kínai részlegének vezetőjét idézi, aki szerint a C3 processzorok idei eladásai várhatóan 200 százalékkal fogják felülmúlni a tavalyi eredményeket. A jelentős növekedést elsősorban az olyan kínai PC gyártók megrendeléseinek köszönheti a VIA Technologies, mint a Legend, és a Founder Group. A társaság x86 kompatibilis C3 processzorának csúcsmodellje jelenleg 1 GHz órajelen működik, de a jövő év első felében ennél jóval gyorsabb változatok megjelenése is várható.

Az Economic Daily News szerint a VIA Eden chipjei jelenleg 150, illetve 180 nm-es csíkszélességű gyártási eljárással készülnek. A 130 nm-es Eden változat a jövő év első felére várható.

Xu szerint a társaság a jövő évben megszerezheti a kínai processzor piac 15 százalékát, a globális eladásokat tekintve pedig reális cél lehet az 5 százalékos részesedés elérése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!