JohnnyCage

Sony: Jól fogy a PlayStation 2 Európában

A Sony Computer Entertainment (SCE) csütörtöki bejelentése szerint a társaság ezidáig mintegy 10 millió PlayStation 2 játékkonzolt adott el Európában, de ez a szám az év végéig meghaladhatja a 13 milliót is.

A Sony az elmúlt hetekben mintegy 1 millió PAL TV szabványra épülő PlayStation 2 készüléket adott el Európában, Ausztráliában, és a Közel-Keleten. Ez a szakértők szerint azt jelenti, hogy a karácsonyi vásárlószezon beindult, és a PS2 eladásai az időszakban jelentősen felülmúlhatják a korábbi várakozásokat.

"A karácsonyi szezon eladásai ezidáig jelentősen gyengébbnek látszottak a tavalyinál, az elmúlt napokban azonban hirtelen felfelé kezdtek ívelni az eladási mutatók" - mondta a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) londoni szóvivője. "Jelenleg úgy tűnik, hogy európai PS2 eladásaink a korábban várt 12 millió helyett megközelíthetik, esetleg meg is haladhatják a 13 milliót az év végéig.

A Sony augusztus végén közölte, hogy a PlayStation 2 játékkonzol európai eladásai a társaság 2003 márciusáig tartó költségvetési negyedévének végéig elérik a 14 millió darabot. Amennyiben ez az előjelzés megvalósul, az egy év alatt 8,4 millió PS2 eladását jelenti az öreg kontinensen.

A Sony-rivális Nintendo az idei év végéig várhatóan összesen mintegy 2,5 millió GameCube játékkonzolt tud értékesíteni Európában. Az európai játékkonzol piacon a Microsoft Xbox készüléke áll a harmadik helyen. A szoftveróriás 1,5 millió Xbox eladására számít Európában az év végéig.

Ami az árakat illeti, az Xbox és a PlayStation 2 250, a GameCube pedig 200 euró körüli áron kapható Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #7
    Elismerem a GT3 egy minden szempontból csucs PS2-s játék. Sőt az előző részei is azok voltak. A Need for Speed aktuális része azonban véleményem szerint a három konzol közül láthatóan grafikailag a PS2-re sikerült egy kicsit gyengébbre. Bár nem autós játék de sajnos ez tapasztalható pld. a Spiderman-nél is. Valószinüleg a Ps2-ben még rejtett tartalékok vannak, amit nem minden kódoló csapat tud teljes mértékben kihasználni. Vagy maga a fejlesztés során esetleg multi konzolra készités esetén a konverzióknál történnek "mallőrök".
  • vax #5
    "A SONY japán, emberbarát cég (viszonylag)." Te meg ezt nem gondolog komolyan. Akkor vitte le az árát amikor megjelentek a konkurenciák, vagy ha már volt kokurencia hasonló lépéseket tett. Az árcsökkentés oda vissza hat. Persze ha a Sony viszi le az ő konkurensei is hasonló lépéseket tesznek. De nem humánus okokból teszik, hanem hogy jobban fogyjon. Árgus szemekkel nézik egymás lépéseit. Itt is ugyanaz van mint pld.: a TV2 és az RTL klub között. Ami azt hiszem igen egyértelműen látszik. Nézd meg az elmúlt 5-10 év konzol történelmét. A Microsoft pedig egy roppant egyszerű dolgot tett. A meglévő elemekből alkotott egy konzolt. Az hogy PC alapú engem különösen nem zavar. Talán a konkurenciát, hogy jóval magasabb költségekkel fejlesztettek ki egy konzolt, amelyek a technika mai fejlődése mellett egyre gyorsabban sajnos elavulnak. Egyébként meg van is meg lesz is gondolom jó pár játék ami csak Xbox-on lesz. Akit pedig ezek megragnak és játszani akar velük kénytelen Xbox-ot venni. Egyébként véleményem szerint (amit azok után mondok, hogy mindhárom konzollal rendelkezem) az Xbox és a Gamecube jobb grafikájú mint a PS2. Persze ez az idők folyamán változhat. Az igaz viszont ami igen lényeges, hogy progival a PS2 van legjobban ellátva.
  • vax #3
    De ha nem lett volna XBOX még mindig 140 eFt-ért és jóval drágábban jutnál hozzá a progikhoz. Ezenkivül nem jönnének ki a platinium kiadások se. Ugy hogy inkább köszönettel tartozol azoknak akik vették az Xbox-t és nem ocsárlással.