Franczy

A SiS komoly reményeket fűz a jövő évhez

A Xabre 600 típusjelzésű új grafikus processzor bemutatását követően Robert Chen, a Silicon Integrated Systems (SiS) eladási részlegének alelnöke azt nyilatkozta, hogy 2003-ban várhatóan közel háromszorosára fog növekedni a cég multimédiás, IA (Information Appliance) és kommunikációs eszközökkel foglalkozó részlegeinek forgalma. Chen elmondta, hogy a SiS ezen részlegeinek forgalomnövekedése várhatóan azt fogja eredményezni, hogy a tajvani gyártó 2003-as bevétele és nyeresége jelentős mértékben növekedni fog. Piaci elemzők szerint elképzelhető, hogy a SiS a jövő esztendőben több mint 24 milliárd dolláros bevételre fog szert tenni, ami egyébként mintegy 60 százalékos növekedést jelentene a 2002-es adatokhoz képest.

Chen kiemelte, hogy jelen pillanatban minden jel arra mutat, hogy a SiS három említett részlege közül a közeljövőben azon multimédiás részleg forgalma növekszik majd a legnagyobb mértékben, mely részleg többek között a SiS grafikus processzorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Mint ismeretes, a sokak által a legdinamikusabban fejlődő tajvani chipgyártó cégek közé sorolt SiS a napokban jelentette be legújabb grafikus processzorát, a keresztségben Xabre 600 nevet kapott chipet. A korábban bemutatkozott Xabre 200 és Xabre 400 típusjelzésű grafikuschipek utódjának szánt Xabre 600 immár 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével készül, ami egyrészt magasabb működési frekvenciát, másrészt alacsonyabb fogyasztást és hőtermelést eredményez.

Chris Lin, a SiS multimédiás eszközök fejlesztésével foglalkozó részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy míg ebben a piaci szegmensben a SiS az eddigiekben elsősorban különböző integrált grafikus magjairól, illetve egyéb low-end kategóriás megoldásairól volt ismert, addig a jövőben a középkategóriás, illetve high-end grafikus processzorok piacán is fel kívánja venni a versenyt a konkurencia ellen. A SiS a grafikus chipek piacán jelenleg mintegy 5 százalékos részesedéssel rendelkezik, és a cég vezetői nem titkoltan abban reménykednek, hogy 2003-ban ezen részesedés akár a 10 százalékot is meghaladhatja. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tajvani gyártó valamikor a jövő év elején kíván előrukkolni újgenerációs grafikuschipjével, a DirectX 9 kompatibilis Xabre II-vel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #1
    http://www.supergamez.hu/webbolt.php?status=termek&termekid=334