JohnnyCage

400 millió dollárt fektet be Indiában a Microsoft

A szoftveróriás Microsoft az elkövetkező három év alatt mintegy 400 millió dollárt kíván fordítani indiai jelenlétének megerősítésére, közölte Bill Gates, a társaság elnöke.

A tervezett india befektetések számos területet érintenek, mint például az oktatás, a parnerkapcsolatok kiépítése, és a szoftverlokalizáció. "India stratégiai fontosságú számunkra, és a jövőben is az lesz, mivel fejlesztői- és tudásbázisa folyamatosan növekszik" - mondta Gates, aki már a harmadik alkalommal látogatott Indiába.

A vezető indiai látogatásának célja egyes szakértők szerint az lehet, hogy megállítsa a Linux terjedését az országban. Az Indiai Informatikai Minisztérium az elmúlt hetekben ugyanis beszámolt egy Linux India Initiative kezdeményezésről, amely a szabadforrású operációs rendszer, és a hozzá kapcsolódó egyéb szoftverek alkalmazását sürgeti.

Ami az oktatási frontot illeti, a Microsoft a Project Shiksha elnevezésű tervezettel igyekszik növelni az indiai fiatalok számítógépes ismereteit. A társaság a projekt keretében partnereivel, és az indiai Oktatási Minisztériummal 10 számítógépes központot, valamint több, mint 2000 számítógépes labort kíván kiépíteni az india iskolákban. A lépéssel mintegy 80 ezer tanár, illetve 3,5 millió tanuló juthatna számítógéphez az oktatási intézményekben.

A Microsoft "Partnering with India" elnevezésű programjával .Net-alapú termékeit szeretné népszerűsíteni az országban. A társaság szorosan együtt kíván működni a helyi IT társaságokkal, hogy megoszthassák egymással tapasztalataikat, és közösen fejlesszenek .Net-alapú alkalmazásokat. "Szerte a világban egyre több .Net-alapú projektet vezetnek tehetséges indiai társaságok" - mondta Gates.

A redmondi (Washington) központú szoftveróriás emellett 2005-ig 500 fősre bővíti india központját, amelyet a társaság még 1999-ben alapított 40 fővel. A központ feladata többek között az lesz, hogy a jelenleg elérhető kilenc mellett további két helyi nyelv támogatását építse be a Windows XP, és Office termékekbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!