Franczy

PC-ről Mac-re történő átállást megkönnyítő szoftver

Az Apple Computer egy újabb fegyvert vet be annak érdekében, hogy magához melengesse a PC-s felhasználókat, és ez a fegyver nem más, mint egy a Macintosh-ra történő átállást jelentősen megkönnyítő, 59 dolláros áron kapható szoftver. A Detto Technologies a napokban már meg is kezdte a keresztségben Move2Mac nevet kapott termék forgalmazását, mely tulajdonképpen egy speciális szoftverből és egy USB (Universal Serial Bus) kábelből áll. A Move2Mac birtokában a felhasználók rendkívül egyszerűen, lényegében pillanatok alatt átmásolhatják eddig személyi számítógépen tárolt adataikat Apple számítógépeikre, és akár arra is lehetőségük van, hogy a Mac OS X operációs rendszer háttérképe megegyezzen a korábban PC-n használt valamely Windows szoftver háttérképével. Mindez csupán pár gombnyomás kérdése.

A mostani bejelentés kapcsán szó esett többek között arról is, hogy bár a Move2Mac elkészítésével az Apple Computer bízta meg a Detto Technologies-t, a mindössze huszonöt munkatársat foglalkoztató kis cég nem kapott anyagi támogatást az Apple Computertől, sőt utóbbi cég a szoftver marketing költségeibe sem száll be. "Az Apple Computer megkeresett minket, és munkatársaik azt kérdezték tőlünk, hogy képesek vagyunk-e egy a PC-ről a Mac-re történő áttérést segítő szoftvert készíteni? Erre nagyon egyszerű választ tudtunk adni: igen" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Frank Coyle, a Detto Technologies marketing részlegének alelnöke.

Szakértők szerint a Move2Mac rendkívül jó szolgálatot tehet az Apple Computernek, mely cég évek óta azon van, hogy a PC-s felhasználók egyre nagyobb részét meghódítsa magának. Ez ügyben mindeddig komoly hátráltató tényezőnek számított, hogy a felhasználók egyszerűen azért nem mertek áttérni a Mac platformra, mert már megszokták a Windows-os PC platformot, illetve mert nem voltak meggyőzödve arról, hogy korábbi adataikat minden további nélkül át lehet másolni egy Mac számítógépre. Ezen problémákra jelenthet gyógyírt a most bemutatott Move2Mac szoftver, melyhez az Apple Computer vezetői nem titkoltan komoly reményeket fűznek. Júliusban a New York-i Macworld Expo keretein belül egyébként maga Steve Jobs, az Apple Computer elnök-vezérigazgatója is bemutatta az akkor még fejlesztés alatt álló szoftver képességeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Close #3
    Na, nálunk a vcégnél van két Mac... oké gyorsak és precízek, de pl. mire az egeret végighúzom aképernyőn, háromszor emelem fel az egeret az egérpadon, olyan kibaszottul tetű a mouse. És ez a leggyorsabb beállítása bakker. Már csak ez miatt sem állnék át Mac-re. Hogy Quake-lek így??? :-)))
  • Ligend #2
    Sokan szerintem az ara, es a kevesebb jatek miatt nem vesznek Mac-et, nem pedig azert, mert nem tudjak atmasolni a cuccaikat.

    Azt viszont el kell ismernem hogy egetrengeto ujdonsag, hogy a Windows hatteret at lehet tenni a MacOS X-re. Hogy mire nem kepes a modern technika... :-))
  • Tomcat.no1 #1
    Szerintem a mai PC-k mellet több jó érv szól mint ellene. Bár bizonyára nagyon jó a Mac is de én már csak PC-s maradok és azt is ajánlanám mindenkinek (AMD-s rendszerrel)!