JohnnyCage

A Dell nem lát komoly növekedési lehetőséget a kéziszámítógépekben

A világ legnagyobb PC gyártójának vezetője bejelentette, hogy a társaság hamarosan piacra dobja első PDA kéziszámítógépét az Egyesült Államokban. A Dell Computer azonban nem számít jelentős növekedésre a PDA eladásokból.

Michael Dell, a Dell Computer vezérigazgatója egy tokiói sajtókonferencián bejelentette, hogy a társaság nemsokára piacra dobja első kéziszámítógépét, amely kezdetben az amerikai piacon lesz elérhető. "A PDA kéziszámítógépek piacára való belépés nem olyan fontos számunkra, mint amilyen például a szerverek és adattároló rendszerek szegmensének meghódítása volt, mivel ez jelenleg egy meglehetősen kis méretű, igaz növekedő piac" - mondta Michael Dell. "A PDA-k piacán számos különböző szabvány küzd egymás ellen, amelyek közül mi a Microsoft-féle Pocket PC-ben látunk komoly lehetőséget" - tette hozzá a vezető, aki egyelőre nem tudta megmondani az első Dell Pocket PC PDA pontos megjelenési idejét.

Dell, aki a PC gyártó óriás új, kompakt asztali PC-jének hétfői bemutatójára utazott Japánba elmondta, hogy a társaság elengedhetetlennek tartja a drótnélküli hálózati összeköttetést a PDA készülékek esetében. "Nyilvánvaló, hogy a kéziszámítógépek a közeljövőben már kivétel nélkül képesek lesznek a drótnélküli kommunikációra. A készülékek többsége jelenleg azonban még nem rendelkezik ilyen funkcióval."

Bár a Dell a PDA kéziszámítógépek piaca mellett a nyomtató üzletbe is fejest kíván ugrani, a társaság mégsem e két új területtől várja a bevételek közeljövőbeli, jelentős növekedését. A számítógép gyártó ehelyett inkább jelenlegi PC, szerver, adattároló, és szolgáltatás üzletágaitól reméli a lendületes növekedést. A társaság belátható időn belül meg kívánja duplázni bevételeit, ezen cél elérésére azonban nincsen egyértelmű határidő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!