JohnnyCage

Megkezdte az új Office változat tesztelését a Microsoft

A szoftveróriás kedden bejelentette, hogy megkezdte az Office irodai programcsomag következő változatának előzetes (béta) tesztelését.

Az Office következő generációja, amely jelenleg az Office 11 fejlesztési kódnevet viseli, előreláthatólag a jövő év közepén jelenik meg, és a társaság .NET kezdeményezésének megfelelően maximálisan támogatni fogja a különféle web-alapú szolgáltatásokat.

Az Office 11 széleskörű támogatást fog biztosítani az XML-hez (Extensible Markup Language - Kiterjeszthető Jelölőnyelv), amely technológia lehetővé teszi az adatok továbbítását a különféle programok között. Az XML támogatása a Microsoft szerint jelentősen megnöveli az Office értékét az üzleti felhasználók számára. "Az egész az egyes vállalkozások összekapcsolásáról szól" - mondta David Jaffe, az Office vezető termékmenedzsere.

A Word szövegszerkesztőt, Excel táblázatkezelőt, és PowerPoint prezentáció készítőt is tartalmazó Office a 11-es verziótól kezdődően szorosabban körülöleli majd a SharePoint elnevezésű funkciót, amely lehetővé teszi, hogy egyidőben többen is dolgozhassanak egyazon dokumentumon anélkül, hogy folyamatosan ki kellene cserélniük egymás között a fájlokat, mondta Jaffe. Az új verzió elsősorban a vállalati felhasználók igényei szerint készül, így a legtöbb újdonságnak elsősorban a nagyvállalati felhasználók veszik majd hasznát.

A Microsoft azt reméli az új Office változattól, hogy újból felívelő pályára juttatja az irodai programcsomag eladásait, amelyek a közelmúltban stagnálni kezdtek. Az Office, amely közel akkora bevételi forrást jelent a szoftveróriás számára, mint a Windows operációs rendszer, így a társaság jövedelmének egyharmadáért felelős, az irodai számítógépek több, mint 90 százalékán található meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #1
    "A Microsoft azt reméli az új Office változattól, hogy újból felívelő pályára juttatja az irodai programcsomag eladásait, amelyek a közelmúltban stagnálni kezdtek."

    Gondolom, hogy mar mindenki megvette a szamara szukseges mennyiseget ezert visszaesett a kereslet. Ezt az MS nem nezheti tetlenul, ezert inkabb kiad egy ujabb valtozatot, hogy a felhasznalo uj programot vegyen a nem is olyan regen vasarolt helyett... ezzel is novelve az MS beveteleit.