JohnnyCage

A nagy angliai DRAM-lopás

Az angol rendőrség egy bűnözőcsoport után nyomoz, amely szerdán mintegy 4 millió dollár értékben tulajdonított el DRAM memóriachipeket egy London melletti raktárépületből.

A memóriachipek, amelyeket az egyelőre ismeretlen tettesek egy, a londoni Heathrow repülőtér mellett található raktárépületből loptak el, Dél-Koreából származtak. A brit rendőrség nyomozói szerint a betörés szerda kora reggel történt, és a jelek szerint alaposan kidolgozott, megfontolt akció volt.

"A betörők nagymennyiségű számítógépes memóriachipet loptak el, márpedig ilyen nagy mennyiségű memóriachipet csak előre kiépített értékesítési csatornákon keresztül lehet eladni" - mondta Rupert Hollis főfelügyelő.

A memóriachipeket összesen 290 dobozban tároták, amelyeket a betörők feltehetően az ilyen dobozok szállítására használatos teherautóval/kamionnal vittek el. A teherautót egy világoskék személyautó, feltehetően egy Ford mikrobusz kísérte.

A rendőrség azt reméli, hogy a brit számítógépipar segítséget tud majd nyújtani a bűnügy megoldásában. "Arra kérek mindenkit a számítógépiparban, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel, amennyiben bármilyen információval tud szolgálni a bűncselekménnyel kapcsolatban, vagy amennyiben ismeretlen forrású memóriachipek megvásárlására kapott ajánlatot" - mondta Hollis főfelügyelő.

Tavaly nyáron 4,7 millió dollár összértékben tulajdonítottak el mobiltelefon készülékeket egy másik, Heathrow melletti raktárból. A tetteseket azóta sem sikerült kézre kerítenie a rendőrségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • supervisor #14
    Van néhány Kingston KVR400X64C25/512 DDR400/512MB memóriamodulom!5e-ért érdekel vlakit?
    :o)
  • KennyG #12
    és szerinted legelső dolga leasz szerelőnek, hogy megnézi a memória sorozatszámát mikor kinyitja a házat?!
  • Laci73 #9
    Egy pár évig elég lesz bővítésnek :))
  • The Garrett #7
    Nemtudom... csak 1 dolog biztos. a garázs televan dobozokkal valaki nem tudna 2-3 at elvinni? :D
  • Laci73 #6
    Érdekes dolog, mert ha csak memória-lapkákat raboltak, azokat nemigen tudják összeszerelni. Ha pedig (és valószínű) kész memória-modulokat, azoknak valóban van sorszáma. Hmmmm...

    Lehet hogy biztosítási csalás???