JohnnyCage

Lassul a Bugbear féreg terjedése

A Bugbear elnevezésű féregprogram terjedése alig egy héttel annak felbukkanását követően, a hét elején lassulni kezdett.

A vírus, amely az Internet Explorer biztonsági rését kihasználva automatikusan, illetve e-mailekben, csatolt állomány formájában fertőz, az elmúlt héten a Klez féregnél is kétszer gyorsabban terjedt el az interneten.

A Bugbear az elmúlt csütörtökön értel el csúcsát, amikoris futótűzként fertőzte végig a világhálóra kapcsolt számítógépeket, hétfőn azonban lassulni kezdett - mondta Craig Schmugar, a Network Associates McAfee Anti-Virus Emergency Response Team részlegének kutatója. - Egyelőre továbbra is a legmagasabb veszélyességi osztályba soroljuk a féregprogramot - mondta Schmugar hozzátéve, hogy a társaság a napokban várhatóan közepes veszélyességűre csökkenti a vírus besorolását.

Mint a szakértő elmondta, a vírus egy Internet Explorer biztonsági rést kihasználva akkor is megfertőzheti az Outlook e-mail kliens felhasználóit, ha azok nem nyitják meg a fertőző e-mail csatolt állományát. Más e-mail kliens program alkalmazása esetén a vírus csak a csatolt állomány megnyitása esetén tudja megfertőzni a számítógépet. A féregprogram emellett ráadásul a fájlcsere hálózatokon is terjed.

- A Bugbear le- és feltölthet fájlokat, lefuttathatja azokat, illetve bezárhatja a futó alkalmazásokat. A beépített billentyűzetfigyelő rutinnal a vírus a leütött billentyűket is feljegyzi - mondta Schmugar. A féreg megpróbálja letörölni az antivírus szoftvereket a fertőzött számítógépről, és hátsó ajtót hagy a rendszeren egy esetleges, későbbi támadáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #9
    Szerintem meg vagyunk ketten akik outlookot hasznalnak... egyszeruen patchelni kell, es csa... en nem kaptam el, furi pedig ie + outlook...
  • Csacsis #6
    LOLA!
    OKOS VAGY!
    Hol és milyen a PAch????
    Letőlteném.
    :)
  • HealerGOD #5
    A NAV2002 2002.10.04-ei frissítése még nem ismerte meg, azt hiszem a 10.07-i sem!, ma hajnali egykor végeztem a teljes hálón az irtással, 1db user balf***sága miatt.

    Olyan aranyosan lelkendeztek, amikor megtaláltam a fertőzött mailt, a mellékelt scr-el, hogy 'Ez az mit ki akartunk próbálni!' felkiáltással. Aaarghh.
  • Johann #1
    Már nekünk is van! Köszönjük!