JohnnyCage

Hivatalosan is támogatja a PC1066 RDRAM-okat a 850E

Az Intel a közelmúltban hitelesítette a Samsung egyes PC1066 RDRAM memóriamoduljait a csúcskategóriás 850E Pentium 4 alaplapi chipkészletekhez.

A Rambus DRAM-alapú 850E chipkészlet már a megjelenésétől használható volt a PC1066 RDRAM memóriamodulokkal, a gyártó Intel azonban csak a lassabb, PC800 RDRAM memóriák használatát támogatta a megoldáshoz. A chipóriás döntését akkor sokan annak tudták be, hogy a társaság korábbi bejelentése szerint hivatalosan nem támogatja tovább a Rambus DRAM memóriákat, és a közeljövőben kizárólag DDR-SDRAM-alapú chipkészleteket tervez kiadni mind a notebook, mind pedig az asztali és szerver szegmensekben.

A napokban azonban megjelent egy közlemény az Intel weboldalán, amely arról számol be, hogy a társaság hitelesítette a Samsung Electronics egyes PC1066 RDRAM memóriamoduljait a 850E chipkészlettel. Mindez azt jelenti, hogy a Samsung PC1066 RDRAM moduljai garantáltan együttműködnek a 850E-alapú Pentium alaplapokkal.

Bár a 850E chipset egyelőre hivatalosan csak a Samsung PC1066 RDRAM moduljait támogatja, mindez nem jelent különösebb problémát, mivel az RDRAM memóriachipek döntő részét a Dél-Koreai gyártó készíti.

Az Intel 850E chipkészlet a PC1066 szabványú Rambus DRAM memóriákkal jelenleg az egyik legnagyobb teljesítményű Pentium 4 chipkészlet a piacon, amellyel csak a tajvani SiS szintén RDRAM-alapú megoldása veszi fel a versenyt. A chipóriás következő csúcsteljesítményű Pentium 4 chipkészlete, a jövő hónapban megjelenő Granite Bay azonban már kétcsatornás DDR-SDRAM támogatással fog rendelkezni.

A 850E által támogatott RDRAM modulok listája megtalálható az Intel weboldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!