JohnnyCage

"Domainnév-tolvajjal" küzd a Washington Post

A Washington Post pert helyezett kilátásba egy abortuszellenes aktivistával szemben, aki a társaságéhoz hasonló domainnevek regisztrálásával szerzett meg egyes, a riportereknek szánt e-maileket.

A South Saint Paul-i (Minnesota állam) Bill Purdy a közelmúltban regisztrálta a WPNI.org weboldalt, amelyek domain neve hasonló a Washington Post Newsweek-féle WPNI.com-hoz. A The Washington Post, illetve a The Coca-Cola Company már jelenleg is pert folytat az aktivista ellen a WashingtonPostMurders.com (Washington Post-gyilkosságok) és MyCoca-Cola.com domain nevek regisztrálásáért. Az ügyben illetékes szövetségi bíró júliusban kötelezte Purdy-t a két domainnév átadására. Az aktivista egyébként arra hivatkozott, hogy a két weboldallal tiltakozását próbálta kifejezni az abortuszt állítólagosan támogató társaságok ellen.

A The Washington Post ügyvédei a napokban egy levélben szólították fel Purdy-t, hogy adja át a WPNI.org domain nevet, illetve azokat az e-mail üzeneteket, amelyeket tévedésből ő kapott meg a Washington Post újságírói helyett.

"A WPNI.org domain név használata egyértelműen megsérti a Washington Post jogait" - mondta Patrick Carome, a Wilmer Cutler and Pickering ügyvédje, a Washington Post jogi képviselője. "A Washington Post Newsweek Interactive megkérdőjelezhetetlen jogokkal rendelkezik a WPNI védjegy felett."

Carome szerint Purdy a napokban felhívta a Washington Post munkatársait, és gúnyos hangon felolvasott nekik néhány olyan e-mailt, amit a feladók tévedésből küldtek az ő címére. Purdy egyébként arra hivatkozik, hogy a "William Purdy's Novel Insights", azaz William Purdy Újszerű Meglátásai név alapján jegyezte be a WPNI.org domain nevet. Az aktivista állítása szerint ha szeretné sem tudná átadni a címet a Washington Postnak, mert azt korábban már eladta egy mexikói személynek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!