JohnnyCage

Az Elpida felvásárolja a Mitsubishi DRAM üzletágát

Az Elpida Memory a Mitsubishi Electric-kel folyó tárgyalások utolsó fázisában tart, és immár biztosra vehető, hogy megszerzi az utóbbi cég memória üzletágát.

A Nihon Keizai Shimbun japán üzleti napilap jelentése szerint az Elpida, amely az NEC és Hitachi cég közös vállalkozása, várhatóan október közepére fejezi be a tárgyalásokat a Mitsubishi Electric-kel. A napilap szerint az Elpida mintegy 2-3 milliárd jent fizet a Mitsubishi DRAM memóriák gyártásával foglalkozó részlegéért.

Az üzlet 11,1 százalékos piaci részesedéssel a világ negyedik legnagyobb memóriagyártójává lépteti elő az Elpidát, amely így megelőzi a német Infineon Technologies AG-t. A világ legnagyobb DRAM-gyártójának címét jelenleg a dél-koreai Samsung Electronics viseli, mögötte az amerikai Micron Technology, és a szintén koreai Hynix Semiconductor cég található a képzeletbeli dobogón.

A Nihon írása szerint a Mitsubishi nem adná el Saijo-i DRAM gyárát az Elpidának. A társaság ehelyett a jövőben szerződéses partnerként gyártaná a DRAM chipeket a gyáregységben, amely később fokozatosan LSI chipek, illetve flash memóriák előállítására állna át.

A Mitsubishi képviselője szerint a társaság valóban tárgyalásokat folytat az Elpidával DRAM üzletágának, illetve egyes gyárainak eladásáról, minden egyéb feltételezés azonban csak spekuláció a Nihon Keizai Shimbun részéről. Annyi azonban biztos, hogy a társaság elmúlt költségvetési évében felhalmozott mintegy 70 milliárd jenes veszteségének kétharmadáért a memória üzletág felelős.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!