JohnnyCage

Feltörhetetlen Linux verziót kínál a Guardian Digital

A közelmúltban alakult társaság egy olyan Linux operációs rendszer verziót fejleszt, amely kiemelkedő biztonságot nyújt az elsősorban vállalati felhasználóknak.

Az allendale-i (New Jersey) központú társaság EnGarde Secure Professional elnevezésű Linux disztribúciója kedden jelent meg, és számos olyan megoldás található benne, amely kifejezetten a menedzselési lehetőségek bővítését, a biztonság növelését, és az esetleges támadások elhárítását célozza. A Linux változat kereskedelmi ára 549 dollár, a csomaghoz azonban kötelezően meg kell rendelni a társaság 219 dolláros éves előfizetési díjú szoftverfrissítési szolgáltatását is.

A Linux minden más operációs rendszerhez hasonlóan rendelkezik bizonyos biztonsági résekkel. Ezek a biztonsági rések azonban gyakran nem a rendszer magjában találhatóak, hanem olyan, magasabb szintű szoftverekben, mint például az SNMP szervermenedzselési szolgáltatás, vagy az Apache webszerver. Mint Dave Wreski, a Guardian Digital vezérigazgatója elmondta, a társaság kizárólag alaposan letesztelt alkalmazásokat épít be Linux disztribúciójába, amennyiben pedig olyan problémás megoldással áll szemben, amelyeket kisebb javításokkal nem lehet helyrehozni, inkább saját alkalmazást fejleszt helyette.

A Guardian lecserélte például az SNMP-t, amely a Linux egyik gyenge pontja. A társaság saját menedzsment programja Wreski szerint sokkal biztonságosabb, ugyanakkor nem kompatibilis az olyan megoldásokkal, mint az IBM Tivoli.

"Az EnGarde Secure Professional ideális megoldás lehet azon felhasználók számára, akiknek a biztonság minden egyéb tényezőnél fontosabb" - mondta Stacey Quandt, a Giga Information Group egyik elemzője.

A Guardian Digital megoldásának sikere azonban korántsem biztos egy olyan piacon, amelyen csak nehezen lehet jövedelmet szerezni. Az elsőszámú konkurens Red Hat ráadásul szintén kínál olyan Linux verziót (Advanced Server), amely maximális biztonságot ígér. A rivális megoldások sora ezzel azonban még távolról sem ért véget, mivel többek között a Hewlett-Packard is fejleszt biztonságos Linux változatot, de például a WireX Immunix disztribúciója is ezt a szegmenst célozza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!