JohnnyCage

A Lexmark fogja gyártani a Dell nyomtatókat

A világ második legnagyobb PC-gyártója hivatalosan is megerősítette, hogy a Lexmark International Group Dell márkajelzésű nyomtatókat fog szállítani a társaságnak.

A Dell kedden megerősítette azt, amit az elemzők már korábban is biztosra vettek: A Lexmark fogja gyártani azokat a nyomtatókat, amelyekkel a társaság a legjövedelmezőbb üzletágában is harcba kíván szállni a rivális Hewlett-Packarddal.

A megállapodás szerint a Lexmark külön nyomtatóvonalat hoz létre a Dell számára, amelyet a társaság a szükséges kiegészítőkkel, mint például tintapatronok és festékkazetták is kibővít. Az új termékek kivétel nélkül a Dell közvetlen értékesítési stratégiájával kerülnek forgalomba. Ez a stratégia óriási sikereket hozott a társaságnak a PC-piacon, egyes elemzők (és riválisok) azonban úgy vélik, a nyomtatók körében nem lehet sikeres a szemlélet.

A szerződés anyagi részletei egyelőre nem ismertek. A Dell vezetői azt azonban elárulták, hogy a társaság az együttműködés első lépéseként a karácsonyi szezonban már Lexmark nyomtatókat fog kínálni számítógépeihez. A Dell korábban HP nyomtatókat forgalmazott PC-ihez, az utóbbi cég azonban felmondta a beszállítói szerződést, miután fény derült a gyártó nyomtatópiaci terveire.

Az első - Lexmark által gyártott - Dell márkajelzésű nyomtatók várhatóan 2003 elején jelennek meg. - Mind tintasugaras-, mind lézernyomtatók szerepelni fognak termékskálánkban - mondta Jess Blackburn, a Dell Computer egyik szóvivője. A majdani nyomtatók technikai részleteit egyelőre titokban tartja a társaság, mint Blackburn azonban elmondta, a megoldások igen kedvező áron kerülnek majd forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!