JohnnyCage

A Microsoft felvásárolta a játékfejlesztő Rare-t

A Nintendo egyik vezetője megerősítette, hogy a brit játékfejlesztőt a szoftveróriás Microsoft vásárolta fel.

A napokban derült fény a Microsoft azon tervére, hogy az Xbox játékkonzolhoz elérhető játékok számának növelése érdekében felvásárolja a Rare-t. A brit játékfejlesztő 49 százaléka korábban a japán Nintendo birtokában volt, amely cégnek több exkluzív játékot, mint például a Donkey Kongot is készített a társaság.

A Nintendo a napokban csak annyit kívánt közölni, hogy a eladta a Rare-ben lévő részesedését, a vevőről és az árról azonban nem kívánt nyilatkozni. Peter MacDougall, a Nintendo amerikai leányvállalatának alelnöke később azonban megerősítette, hogy a vásárló a Microsoft volt. - Az egész társaságot megszerezte a Microsoft - mondta MacDougall utalva arra, hogy a Nintendo 49 százaléka mellett a szoftveróriás a játékfejlesztő fennmaradó 51 százalékát is megvásárolta.

A Microsoft egyelőre nem jelentette be a Rare felvásárlását, és a társaság vezetői nem is kívánták kommentálni a hírt. Az elemzők egyébként 400-540 millió dollár közöttire becsülik a Rare teljes felvásárlási árát. Schelley Olhava, az IDC egyik elemzője úgy véli, a Rare éppen olyan "családbarát" játékokat fejleszt, amelyre a Microsoftnak szüksége van az Xbox játékkonzol népszerűségének növeléséhez.

- Mindenképpen be kell jutniuk a tömegpiacra - mondta Olhava. - A Rare pedig már jelentős hírnévre tett szert nagysikerű, minőségi játékaival, épp amilyenre a Microsoftnak szüksége van - tette hozzá az elemző.

A Nintendo szerint a Rare játékai a közelmúltban a társaság játékkonzoljaihoz értékesített szoftverek alig 1,5 százalékát tették ki, így a 49 százalékos részesedés eladása nem jelent visszaesést a társaságnak. A japán konzolgyártó szerint emellett igen komoly üzleti (anyagi) okok szóltak az eladás mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #7
    mit e mivel játszol te suta?:) bocs...mivel bénáskodsz??? átvitted akármelyik gammábol is a traininget? nah ha igen akkor majd beszélgetünk addik Kuss a neved és nem Kucc
  • Laalee #6
    mi meg a "komoly gémereket" rohogjuk ki...
  • CSOCSO #4
    Van rendes nevem te csicska a neved meg nulla igy ki sem mondom..csak hogy tudd megint olyan hülye vagy hogy megint mindenki röhögni fog rajtad..te szidod a gyerekes ganmezokat most meg azt mondod hogy a gyerekes gamezok jok mert mindenki kiröhögi akomoly gamezokat!suta egy fasz vagy te!
  • CSOCSO #2
    ami még nagyon furcsa hogy mindenki hogy suxolja a nintendot mert jönnek rá (pl) a rare től a szörös gyerek gamezok ( amik max első pillantásra gyerekesek mert nem a vér folyik belőle és nem egy uzi val mászkál benne a dús keblű főhős nénje...
    erre itt a leg hárdkórosabb konzol az X és felvásárollja a Raret azt a gyerekjátékokat gyártó céget hogy csináljanak kis banjoo-t amiben egy macika van meg hasonló....
  • CSOCSO #1
    hiába vette meg starfox donkey kong marad exlusive gc re!! perfect dark, conker banjooi viszont megy xboxra...szal akkor hogyh is van ez? hoyg vásárolta fel?