JohnnyCage

Az alaplapok a felelősek a Radeon 9700 Pro AGP 8x problémájáért

Az ATI Technologies elismerte, hogy a Radeon 9700 Pro kártyák nem működnek egyes, AGP 8x alapú alaplapokban, a társaság szerint azonban nem a grafikus kártya okolható a problémáért.

A kanadai központú gyártó elmondása szerint csak a jelenleg egyébként is ritkaság számba menő AGP 8x támogatású alaplapok egy kisebb részével van probléma, amely így viszonylag kevés felhasználót érint.

Mint az ATI Technologies egyik képviselője leszögezte, nem a grafikus kártya okozza a problémát, hanem egy, az alaplaphoz kapcsolódó hibáról van szó. Nem minden AGP 8x támogatású alaplap esetében jelentkezik azonban az inkompatibilitási jelenség, amely egyébként már a gép bootolását is megakadályozza. "Mindössze néhány problémás esetről tudunk, a grafikus kártya azonban nem okolható a problémáért" - mondta az ATI képviselője.


"Az alaplap- és chipset gyártókkal együttműködve átfogó tesztelésnek vetettük alá az AGP 8x támogatású alaplapokat, hogy megállapítottuk, továbbra is fennáll-e a kompatibilitási probléma. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a jelenleg forgalomban lévő, illetve a közeljövőben megjelenő AGP 8x alaplapokat már nem érinti a hiba" - tette hozzá a képviselő.

"Megvizsgáltuk a felhasználók bejelentéseit, és megállapítottuk, hogy egyedi alaplap problémákról van szó, nem pedig általános inkompatibilitásról. Azok a felhasználók, akik problémába ütköztek termékükkel, lépjenek kapcsolatba a vevőszolgálattal."

"Mindezek mellett rendkívül fontos, hogy a rendszer megfelelően fel legyen készítve a Radeon 9700 Pro kártya fogadására. Javasoljuk a legfrissebb alaplapi BIOS, illetve AGP driverek telepítését az új grafikus kártya beépítése előtt, amely lépés a legtöbb esetben megoldhatja a problémát."

Az ATI nem közölte, pontosan melyik alaplaptípusok esetében merül fel az AGP 8x probléma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Borg #13
    persze majd irnak rájuk jókis csiter drivert, aztán csak a 8X jelölés miatt +10000 pont lesz 3dmarkban:))
  • GeeKay #12
    semmi. ezt is csak a 'nagyobb számok' miatt veszik majd...
  • Inquisitor #11
    Visszavonom, van új BIOS csak hibás az ASUS oldala és le kell "halászni" az FTP-ről ...
    Egyébként nem ilyen alaplapom van :)
    Most vezsek egy ASUS P4S8X-et (ha összejön) és még vagy fél évig a 8500 fogja nyomni az ipart benne. Csak sose lehessen tudni ... ;)
  • Borg #10
    igy van.. ezért nem is értem pl az AGP 8X-es gef4-eknek mi értelmük...
  • GeeKay #9
    erre én is gondoltam de nem mertem nyíltan kimondani ;)
    amúgy 4x-es AGP nincs semmi bajuk, és ha annyi a különbség az AGP 8x és 4x között, mint a 4x és 2x között, akkor tök mindegy az a pár százalék(szvsz)
  • Borg #8
    egyébként nem csodálnám, ha ez a "KIS" bug az alaplapok biosában nem NVIDIA-s finanszirozású lenne... kis kenőzsé hogy ne legyen zökkenőmentes a 9700 startja..
  • Borg #7
    és még azt is hozzá kell tenni, hogy amik most jönnek le a szalagról 9700-asok azok már AE3 steppingesek, amiknek már az emlitett alaplapokkal SINCS problémájuk. Az AE2-knek meg simán biosfrissités azt mennek azok is.
  • Vízipók #6
    De szar kártya! Nem is kéne! :-)
  • TheZsenyka #3
    Ehhehheee :)
  • Inquisitor #2
    Az ATI nem közölte, pontosan melyik alaplap típusok esetében merül fel az AGP 8X probléma.

    KT400, SiS648 chipsetes alaplapokkal előfordul sajnos.

    Pl. Asus A7V8X
    Elvileg BIOS frissítés után már nem lesz gáz ... de a fentebb nevezethez sincs még új. :(