Franczy

Felbukkant a Szeptember 11. féreg

Az antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozó cégek képviselői a napokban arról számoltak be, hogy felütötte a fejét egy olyan vadonatúj, elektronikus levelezés útján terjedő számítógépes féreg, mely a tavaly szeptember 11-én Amerika ellen elkövetett terrorcselekményeket használja fel a felhasználók megtévesztése érdekében. Elmondások szerint az új férget hordozó elektronikus levelek tárgyában (subject) a következő két szó olvasható: "All people", feladóként a "[email protected]" van megadva, csatolmányként pedig a "11September.exe" nevezetű fájlt tartalmazzák a fertőzött e-mailek. A különböző vírusirtó alkalmazások fejlesztésével foglalkozó McAfee cég munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a féreg a már jól ismert módon terjed, vagyis a megfertőzött, Microsoft Windows operációs rendszerrel ellátott számítógépeken található levelező szoftver, az Outlook címjegyzékében található felhasználókhoz automatikusan elpostázza saját magát.

Szakértők szerint a szeptember 11-i eseményeket számítógépes támadásokhoz felhasználó férget minden bizonnyal Oroszországban készítették. A McAfee munkatársainak elmondása szerint a féreg készítői szerencsére nem végeztek túl jó programozói munkát, ugyanis a féreg számtalan hibát tartalmaz magában, melynek eredményeképpen sok számítógépes rendszeren teljesen működésképtelen. A McAfee éppen ezért a felhasználókra csekély veszélyt jelentő férgek közé sorolták be az újdonságot. A másik nagy, antivírus szoftvereket fejlesztő cég, a Symantec képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy eddig ötvennél kevesebb olyan számítógépes fertőzésről van tudomásuk, melynek hátterében az említett féreg áll, így a Symantec is a relatíve veszélytelen férgek közé sorolta be a Szeptember 11. férget.

"Ez az új féreg nem más, mint egy nagyravágyó víruskészítő rendkívül gyenge próbálkozása, mely sajnos kihasználja az emberek szeptember 11-ével kapcsolatos érzéseit. A féreg szerencsére rengeteg hibát tartalmaz, így várhatóan nem sok számítógépet fertőz majd meg" - nyilatkozta Mikko Hypponen, az F-Secure cég igazgatója. Hypponen elmondta, hogy a férget tartalmazó e-mail szövegében az áll, hogy az e-mail csatolmányában olyan, szeptember 11-ével kapcsolatos képek találhatók, melyeket eddig még nem lehetett látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Terra111 #2
    Esetleg valami...Info?