SG.hu

IDF: Az Intel felgyorsítja a digitális otthonok kialakulását

Az Intel Corporation új kezdeményezésének célja a digitális média otthoni terjedésének elősegítése. Az Extended Wireless PC nevű kezdeményezés - az első lépés a "digitális otthon" jövőképének kialakítását illetően - alapvető építőelemeket és fejlesztőeszközöket kínál, amellyel a PC-n lévő digitális anyagok egyszerűen és problémamentesen továbbíthatók az otthoni TV-kre és hanghordozókra.

"A fogyasztók nagyra értékelik a digitális média képességeit és rugalmasságát, legyen szó akár digitális fotókról, MP3 zenefájlokról vagy éppen a családi események rögzítéséről digitális videón. A PC a digitális tárolás és szerkesztés univerzális és elengedhetetlen eszközévé vált" - jelentette ki Louis Burns, az Intel Desktop Platforms csoportjának alelnöke és egyik igazgatója. "Az Extended Wireless PC kezdeményezés célja a fogyasztókat még egy lépéssel közelebb vinni a digitális otthonhoz: lehetővé tenni, hogy kényelmesen élvezhessék kedvenc digitális anyagaikat otthon, a lakásban."

Az anyagok szétosztásában kulcsszerepet játszó eszköz egy új PC periféria, a "digitális médiaadapter", amely összeköti a PC-t, a TV-t, és lejátszókat. Az eszköz 802.11 vezetéknélküli hálózaton, illetve az UpnP* technológia segítségével tud fogadni digitális anyagokat a PC-ről, a TV-re és erősítőkre pedig szabványos audio-/videokábel segítségével csatlakozik - hasonlóan, mint mondjuk egy DVD lejátszó. A fogyasztók a digitális médiaadaptert az új PC-vel együtt vásárolhatják meg, és egy közönséges távvezérlővel navigálhatnak a menük között TV-képernyőjükön, szabadon válogatva a PC digitális anyagai közül. A digitális médiaterjesztés e "szorosan integrált" megközelítése egyszerű telepítést, gazdag funkcióválasztékot és vonzó fogyasztói árakat eredményez. A digitális médiaadapterek és a kiterjesztett vezeték nélküli PC platformok fejlesztésének felgyorsítása, a 2003 második felében megjelenés érdekében az Intel bejelentette, hogy már most rendelkezésre állnak az alábbi technológiai építőelemek és fejlesztőeszközök a fejlesztők számára:


 • Az Intel(r) XScale(tm) mikroarchitektúrájú PXA210 alkalmazásprocesszorra épülő minta digitális médiaadapter-referenciaterv. A mintaterv támogatja a JPEG, MP3 és WMA digitális tartalom megjelenítését/lejátszását, 802.11b vezeték nélküli hálózati kapcsolódásra képes, valamint NTSC/PAL/S-video TV- és AC-97 sztereo hangkapcsolatot biztosít.

 • Az ipari szabvány UPnP technológiákra épülő kísérleti médiadisztribúciós szoftvercsomag műszaki specifikációi. Az UPnP-kompatibilis szoftvercsomag egyszerű hozzáférést tesz lehetővé a PC-s digitális tartalomhoz a digitális médiaadapteren keresztül.

 • Az Intel többféle operációs rendszert és tartalomfejlesztő környezetet támogató UPnP-fejlesztőkészletei nagymértékben lerövidítik a fejlesztési időt az eszköz- és alkalmazásgyártók számára.

  A 2002 őszi Intel Fejlesztői Fórumon az Intel és az iparág egyéb vezető gyártói további referenciaterveket, szoftverkészleteket és termékkoncepciókat mutatnak be.
 • Hozzászólások

  A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
  Bejelentkezéshez klikk ide
  (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!