JohnnyCage

A Gartner óva int az AMD processzoroktól

A Garnter Group piackutató cég szerint még akkor sem szabad megvásárolni a HP AMD Athlon XP processzorral szerelt üzleti PC-it, ha az elsődleges szempont az alacsony ár.

A társaság, amely (nem) meglepő módon fizető ügyfelei között tudja az AMD-rivális Intelt, óva inti a társaságokat attól, hogy AMD processzorra épülő üzleti PC-ket vásároljanak.

Mint ismeretes, a Hewlett-Packard (HP) a közelmúltban egy AMD Athlon XP processzorra épülő üzleti PC-t adott ki Compaq D315 néven. A Gartner szerint a rendszer azokat a kis- és közepes méretű vállalatokat, valamint oktatási intézményeket és kormányhivatalokat célozza, amelyek kizárólag az ár alapján döntenek arról, hogy melyik számítógépet vásárolják meg.

"Az olcsó rendszerek üzembe helyezési, menedzselési költsége könnyen felemésztheti azt a pénzt, amit a számítógép alacsony árán meg lehet takarítani. Éppen ezért az AMD-alapú rendszer alkalmazásával sem lehet olcsóbban kijönni, mint egy Intel megoldás esetén" - állítja a Gartner. "Igaz, ahol nagyobb teljesítményre van szükség, az Athlon-alapú rendszer jobb ár/teljesítmény arányt tud elérni, és mivel az AMD agresszíven próbál bejutni a piacra, ezek a gépek meglehetősen olcsók."

"A HP ezért elsősorban azoknak a kisebb vállalatoknak szánja a rendszert, akik egyébként olcsó white-box (fehér doboz, noname) PC-t vásárolnának, vagy nagyobb teljesítményre vágynak alacsonyabb áron."

"A nagyvállalatok egyelőre inkább kerüljék el a Compaq D315-öt. Azok a kis- és középvállalkozások, akik egyébként noname PC-t vásárolnának, fontolóra vehetik, mint alternatívát."

A Gartner írása megtekinthető itt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Deus Ex #32
    -/-
    Az én hozzászólásom pedig arról szól, hogy esetemben mind a fogalmazás, mind pedig a helyesírás területén számottevő hiányosságok tapasztalhatóak.

    Nno nem baly.
    -/-
  • Deus Ex #28
    Jooreggelt.


    Kedvec cikkíró!

    Felhívom szíves figyelmedet, a cikked arról szól, hogy csupán költségcsökkentés okán ne vegyük meg az emlegettett olcsó márkás rendszert, mert ahhoz kevesebb támogatást kapunk, nem pedig arról, hogy azonos feltételekkel árúsított AMD és Intel termék közül az utóbbit célszerű választani.
    Ennek fényében a cím megtévesztő. Azt sugalmazza, hogy egy tekintélyes szakértői csoport megkérdőjelezte az AMD nagy általánosságban értelmezett alkalmasságát.

    Bár nicked megválasztásából és cikkeid stílsából és szinvonalából kítűnik, hogy közel áll hozzád az USA, most inkább örülj annak hogy nem ott élsz.
    Ott ezért a címért már két pert is akasztottak volna a nyakadba. Az egyiket a Gartner, a másikat az AMD.

    További kellemest.
  • Tomcat.no1 #24
    RpPRO: akkor az AIDA tesztelő valamit félrenézett mert 1. Duron XP-t írt ki 2. SSE támogatva.
    Bár a gép is induláskor Athlonnak ismeri fel...
    Ez jelenthet gondot a használatban?
  • RpPRO #23
    Tomcat, az xp-knel kezdodik az sse tamogatas es a hammerben mar sse2 is lesz. Tomshardware: "The current AMD Athlon XP is unable to take advantage of the SSE2 optimizations for applications. This feature will be offered only by the Athlon successor "Claw Hammer." http://www4.tomshardware.com/cpu/02q3/020909/p4_3600-16.html
  • vadgab #22
    AMD mindenek felett ;) jó döntése volt ez a hp nek ;)
  • Tomcat.no1 #20
    Most vettem egy dobozos AMD Duron 1200MHz-t!
    Lehet, hogy én AMD fanatikus vagyok? :)))

    Ez a CPU már tartalmazza az SSE-t?

  • Yfel #18
    Ezt a Gartner Helyében nem tettem volna... ezzel elásták a megbízhatóságukat...

    Y
  • HealerGOD #16
    Ez gusztustalan...
  • RpPRO #11
    Olcsobb? A masik dolog pedig az, melyet zplayer_ mar idezett az angol szovegbol (2. idezet). Nemtom, h. pl a vallalati gepeket ugy upgradelik, hogy az egeszet lecserelik cakompakk, vagy esetleg csak pl. gyorsabb procit raknak bele, tobb memoriat, stb? Mert ha csak procit akarnanak, nem menne, mert a draga intel minden cpu-jahoz ujabb alaplapra van szukseg, mely meg veletlenul sem kompatibilis az elozovel. Szoval akkor hogyan is olcsobb? Ja, es nem akarok amd-intel vitat nyitni.
  • Rive #9
    Az Athlon-t menedzselés során mindenki ki akarja próbálni - a P4-re a kutya se kíváncsi... :)