JohnnyCage

Jelentősen csökkenhet a USB 2.0 chipek ára

Ahogy a gyártók köre egyre jobban bővül, a USB 2.0-alapú perifériachipek egyre olcsóbbá válnak, lehetővé téve a technológia széleskörű elterjedését.

A közelmúltban számos gyártó USB 2.0-alapú megoldását hitelesítette a USB Implementers Forum (USB-IF) szövetség, amelynek következtében egyre több cég előtt nyílt meg az út a USB 2.0 perifériachipek piaca felé. A fokozódó konkurenciaharc, illetve a chipek megfelelő gyártókapacitása azonban a megoldások árának jelentős csökkenését hozta, állítják egyes ipari hírforrások, akik szerint a USB 2.0-alapú perifériachipek ára az év végéig 20 százalékot fog esni.

Az amerikai Cypress Semiconductor, amely a USB 2.0 perifériavezérlő chipek legnagyobb szállítója, jelenleg 3,5 dolláros darabáron kínálja chipjeit, 50 százalékkal olcsóbban, mint az év elején. A tajvani riválisok, mint például az ALI Corp., a Genesys Logic, a Realtek Semiconductor, a Myson-Century Technology, és a Syntek Semiconductor azonban agresszívan támadják a Cypress pozícióját, és egyre lejjebb tornásszák az árakat.

A 480 Mbps adatátviteli sebességű USB 2.0 perifériachipek, amelyek a szkennerektől a digitális kamerákig egyre több eszközben megtalálhatóak, jelentős előrelépést jelentenek a korábbi USB 1.1 megoldásokhoz képest, amelyek legfeljebb 12 Mbps sebességre képesek. A USB 2.0 technológia a széleskörű támogatásnak, illetve az egyre alacsonyabb áraknak köszönhetően a jövő évben már 60 százalékos részesedést fog szerezni a USB eszközök teljes piacán, 2004-re pedig teljesen kiszorítja a régebbi, 1.1-es szabványt az új perifériákból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!