JohnnyCage

Leállítja a Bluetooth chipek fejlesztését a Conexant

A chipgyártó Conexant Systems a napokban úgy döntött, hogy a társaság bizonytalan időre leállítja a Bluetooth chipek fejlesztését, illetve gyártását.

A társaság a vezetők szerint azért döntött a Bluetooth technológiához kötődő chipek gyártásának leállítása, illetve a kapcsolódó fejlesztések felfüggesztése mellett, mert a drótnélküli hálózati technológia egyelőre messze nem olyan népszerű, mint amire a megoldás támogatói korábban számítottak.

A Bluetooth vezetéknélküli kommunikációs technológia bevezetése meglehetősen akadozott az elmúlt 2 - 3 évben. A kezdeti kompatibilitási problémák megoldását követően a szabvány támogatói azonban nagy lehetőségeket láttak a megoldásban, és a technológia gyors, széleskörű elterjedésére számítottak. A Bluetooth eszközök iránti kereslet azonban továbbra is messze a várakozások alatt marad.

A Conexant a tavalyi évtől kezdve számos Bluetooth-alapú chipet dobott piacra, a megoldások iránti kereslet azonban nem felel meg a várakozásoknak. Mivel a Bluetooth vezérlőchipek gyártása jelentős veszteségeket jelent a társaság számára, a cég vezetői úgy döntöttek, hogy meghatározatlan időre leállítják a megoldások gyártását, és a fejlesztéseket is felfüggesztik.

Szakértők szerint a Bluetooth eszközök gyenge kereslete elsősorban a kezdeti kompatibilitási problémáknak, a gazdasági visszaesésnek, az IT ipar gyengélkedésének, és a keresletet fokozó, hasznos alkalmazások hiányának tudható be. Az 802.11b (Wi-Fi) vezetéknélküli hálózati technológia térhódítása ráadásul tovább rontotta a Bluetooth helyzetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frenzy #1
    Gyenge a kereslet talan azert is, mert eleg borsos ara van egy ilyen kis vacak ketyerenek, foleg ha azt vesszuk, hogy egy teljes funkcionalitasu bluetooth chip ara 4 euro ...

    (teljes funkcionalitas, vagyis tud kommunikalni barmely mas bluetooth eszkozzel, es nincs hozza szukseg masra ehhez. Gyakorlatilag ehhez hozzarakunk egy mikrofont, egy kis hangkibocsajto berendezest meg tapot es kesz a headset :)