JohnnyCage

Office, IE biztonsági résekre figyelmeztet a Microsoft

A szoftveróriás szerint olyan, kritikus biztonsági hibák sújtják az Office programcsomagot, illetve az Internet Explorer webböngészőt, amelyek lehetővé teszik a hackerek számára a felhasználó fájljainak módosítását.

A redmondi (Washington) központú szoftvercég elmondása szerint a támadók egy megfelelően kialakított e-mail, illetve weboldal segítségével felhasználhatják az Office világhálóval kapcsolatos részét saját programok futtatására, adatok módosítására, a merevlemez letörlésére, illetve a vágólapon tárolt információ megjelenítésére.

"A Microsoft elkötelezett a felhasználók adatainak biztonságban tartása mellett, és egy olyan javítást ad ki, amely három biztonsági problémára jelent megoldást az Office webes komponenseiben" - közölte Christopher Budd, a Microsoft biztonsági programmenedzsere egy e-mailben.

Az Office problémák javítása mellett olyan biztonsági hibákra figyelmeztet a Microsoft, amelyek az Internet Explorer három legújabb változatát érintik, és amelyek lehetővé teszik, hogy egy támadó hozzáférést nyerjen a felhasználó dokumentumaihoz, fájljaihoz. A szoftveróriás arra kéri a felhasználókat, hogy amint lehet, töltsék le a javításokat a társaság weboldaláról.

Russ Cooper, aki a TruSecure biztonsági igazgatója, és egyben az NTBugTraq egyik szerkesztője úgy véli, a hibák típusa miatt egyelőre nem kell számítani a rájuk épülő támadásokra. Ennek ellenére az Office, illetve az Internet Explorer széleskörű elterjedtsége miatt a probléma igen komoly veszélyt rejthet magában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank99 #2
    Most már jó lenne, ha ŐK fizetnének nekem, nem pedig fordítva...

    Ennyit erről...
  • chuck #1
    Ez kinek volt ujdonsag ? Ettol hangos a net mar jo ideje.