JohnnyCage

Intel, AMD: A processzorháború folytatódik

Az AMD 2400+ és 2600+ modelljelzésű Athlon XP processzorainak bejelentésével megkezdődött az a konkurenciaharc, amely a két céget a teljes második félévben jellemezni fogja.

A két új Athlon XP processzor megjelenésére válaszolva az Intel már hétfőn kiadja a 2,8, 2,66, és 2,6 GHz-es Pentium 4 processzorokat, amelyre egyes online kereskedők már rendelést is vesznek fel. Az új Pentium 4 változatok megjelenésével egyidőben ugyanakkor jelentős árcsökkenések is várhatók a korábbi modellek körében. Ezek mértéke egyes típusok esetében az 61,9 százalékot is eléri.

A 130 nm-es Thoroughbred-B magra épülő, 2,0, illetve 2,133 GHz-es valós órajelű Athlon XP 2400+ és 2600+ processzorok kiadásával az AMD az egész második félévre biztosította már-már elveszni látszó versenyképességét az Intellel szemben. Az Intel ugyanakkor a 2,8, 2,66, és 2,6, nem sokkal később pedig a 3,06 GHz-es Pentium 4 változat kiadásával, valamint a jelenlegi csúcsmodellnek számító 2,5, és 2,53 GHz-es változatok árának drasztikus (61,9%) lecsökkentésével kíván válaszolni.

A szeptember 1-jére időzített árcsökkentésből azonban a 2,2 GHz-es modellt leszámítva egyik P4 modell sem marad ki. A 2,4 GHz-es változat jelenlegi, 400 dolláros ára helyett 193 dollárba fog kerülni (51,7%) csakúgy, mint a jelenleg 241 (20%), illetve 193 dolláros (0% csökkentés) áron kapható 2,26 és 2,2 GHz-es változatok. A 2 GHz-es chip 193 helyett 163 dollárba fog kerülni (15,5%) hasonlóképp, mint az 1,9 GHz-es modell, amely jelenleg 173 dolláros áron kapható (5,7%). Az 1,8 GHz-es Pentium 4 jelenlegi, 163 dolláros ára 143 dollárra csökken (12,3%).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #29
    télleg... akkor talán ráolvasztom!
    mi_lusta is én voltam, csak mir_lusta akart lenni, csak az r betű sajna kimaradt...
  • mir #24
    bocs:(
    majd emeljük a "szintvonalat" belaxmester útmutatásai szerint:
    HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!HAJRÁ INTEL!
  • mir #21
    :) hagyjátok már... más 9éves is mondott már hülyeséget... apuci vett neki 1 P4est, oszt most az a királyság...
  • kowajano #17
    totálisan OFFtopicokok vagytok
  • Naranek #12
    A legszebb az, hogy az uj P4-es procikhoz ismet uj alaplap dukal :))
    A regi lapokon a tap nem birja az uj P4 70W-os teljesitmenyigenyet :)))
    Csak igy tovabb, ahany proci, annyi alaplap..

    Mellesleg az intel meg nem kapta meg az igazi lecket, azt majd karacsonykor az Athlonnal kapja meg :))
    Ugye meg senki nem felejtette el, a 800 MHz-es Athlon alpha verzio hogy valagaszta el a P4 2.2 GHz-es joszagot, karacsonykor viszont nem 800 MHz-en jon ki, hanem 2.5 GHz-en.. Lehet szamolni, milyen orajelen kellene menni a rivalis intelnek :)))))
  • h4ndsp1k3n #11
    Belax azt már nem is említeném (de említem:))) hogy a mondatokat nagy betűvel kell kezdeni. (Hamár)
    Azonkívül szeretném tudtodra adni, hogy a beadni a kulcsot kifejezés jelentése meghalni, olyanról meg hogy beadni a kulcsot vki -nek csak szó szerinti értelemben véve hallottam. Pl. "beadja a kulcsot a házmesternek".
    Persze lehet hogy arra gondoltál hogy az Intel odaadta a piacvezető részesedés kulcsát az AMD-nek mivel az órajelemelésen kívül szart sem tud kitalálni, a P4 eddigi több mint 1.5 éve alatt az archuitekturális és tervezési változtatások kimerültek egy cache duplázásban meg a szokásos havi foglalatszabvány-cserében.
    Amúgy nem értem hogy az ún. "Inteles" Mbereknek mi bajuk az AMD-vel, azon kívül hogy mikor Intel procit vettek yól rábasztak és ezért most utálják az AMD-t és bemesélik maguknak hogy milyen szar, nehogy szembesülniük kelljen azzal hogy rosszul döntöttek?
  • mir #9
    belax, hülye vagy.
  • MuERTe #8
    Arról nem is szólva hogy károMkodás, mivel a káromol(csúnyán szid) szóból ered! :))
    Ez aztán az öngól, fafej :DD
    muhaha belaxnak!!