JohnnyCage

Univerzális médialejátszót adott ki a RealNetworks

A RealNetworks egy olyan, új médialejátszót adott ki a napokban, amely minden szélesebb körben ismert, általánosan elterjedt fájlformátumot ismer és támogat.

A Seattle-i központú társaság új, univerzális RealOne lejátszója több mint 50 egyéb között olyan formátumokat támogat, mint az MP3, a Windows Media, a QuickTime, és az MPEG-4. A legújabb lejátszó emellett CD írásra, DVD-Video lejátszásra, és különféle médiafájlokat tartalmazó, kevert lejátszási listák készítésére is alkalmas.

Az új szoftvert, amelyet a társaság 19,95 dolláros áron kínál, ingyen megkaphatják a társaság RealOne szolgáltatásának SuperPass felhasználói, akik havi 9,95 dollárt fizetnek a komplett szolgáltatásért.

A RealNetworks célja az új, univerzális lejátszóval elsősorban az, hogy egy olyan megoldást kínáljon, amely helyett akkor sem kell másik megoldást keresnie a felhasználónak, ha éppen Windows Media, vagy QuickTime fájlt akar lejátszani. Az elemzők szerint az új RealOne lejátszó ezen tulajdonsága rendkívül fontos tényező lehet a felhasználók megnyerésében.

"Ez egy komoly előrelépés a felhasználók számára, mivel ezentúl nem kell majd amiatt aggódniuk, milyen formátumú a lejátszani kívánt médiafájl" - mondta Susan Kevorkian, az IDC elemzője.

A lejátszók támogatásának egyre több és több formátumra való kibővítése mostanában általánosan is megfigyelhető folyamat. Az Apple Computer közelmúltban kiadott QuickTime lejátszója például már az MPEG-4 formátumot is támogatja, a Winamp 3.0-ás verziója pedig videólejátszási képességeket kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zozo76 #6
    Jo nekem a szar MediaPlayer + Winamp paros. :)
  • braindance #3
    nem lenne ennyi player, ha mindenki egységesen rippelne dvd-t... :)
  • Devla #1
    Akkor se hasznalnek szar real programokat, ha nekem fizetnenek havi $9.95-t erte.