JohnnyCage

A SiS, és a VIA is csökkentette árait az Intelt követve

A Pentium 4-alapú chipkészletek piacán már-már kialakulóban lévő "tűzszünet" véget ért, amikor az Intel a napokban csökkentette saját chipkészleteinek árát.

Az Intel augusztus 18-ai chipkészlet árcsökkentéseit követve a tajvani gyártók is kénytelenek voltak tovább mérsékelni áraikat. A VIA Technologies az elmúlt napokban kisebb mértékű áremelést hajtott végre egyes, régebbi Pentium 4 chipkészleteinek körében. A P4X266, P4M266, és P4X266E chipkészleteket érintő árelkedés azonban nem tartott sokáig, az árak az Intel lépése nyomán ismét esni kezdtek.

A chipóriás Intel a 845D, 845GL, és 845E jelzésű Pentium 4 chipkészletek árát csökkentette 18-án, amelyet követően elveszett a tajvani gyártók korábbi árelőnye. Mivel a SiS, és különösképpen a Pentium 4 chipset licensszel nem rendelkező VIA csak akkor őrizheti meg versenyképességét az Intellel, ha a chipóriásnál kedvezőbb áron adja megoldásait, az árak módosítása elengedheteten volt.

A SiS a hírek szerint mintegy 2-3 dollárral, vagyis az Intel ármódosításával azonos mértékben csökkenti 645-ös, illetve 650-es chipkészleteinek darabárát. A társaság azt reméli, hogy az árcsökkentés segítségével megőrizheti jelenlegi piaci részesedését.

A VIA a kezdeti áremelést követően most ismét az árak mérsékelésére szánta magát. A társasághoz közeli hírforrások elmondása szerint elsősorban a P4X266A, illetve a P4X333 chipsetek ára módosult jelentősen. A VIA Pentium 4 chipkészletei jelenleg még a SiS megoldásainál is olcsóbbak, mivel a társaság nem fizet licenszdíjat az Intelnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!