JohnnyCage

Ütős alkalmazásokat keres a P800-hoz a Sony-Ericsson

A svéd-japán mobiltelefon gyártó külső szoftverfejlesztőket bíztat olyan alkalmazások fejlesztésére, amelyek elősegíthetik a közeljövőben megjelenő P800-as készülék piaci sikerét.

A tavaly októberben létrehozott közösvállalkozás jelenlegi veszteségei ellenére öt éven belül vezető pozícióba szeretne jutni a mobiltelefon piacon. A társaság piaci részesedése azonban folyamatosan csökken, amely folyamatot a cég hasznos funkciókkal bővített, a rivális megoldásoktól jól megkülönböztethető, vonzó külsejű készülékekkel próbál megfordítani.

A Sony Ericsson egy felhívás keretében arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy készítsenek minél hasznosabb alkalmazásokat a P800-as Smartphone készülékre, amelyből 50 kiválasztott megoldást a társaság "felkarol", és népszerűsíteni fog a mobilszolgáltatók, illetve felhasználók körében. Mindez a legígéretesebb alkalmazások készítőinek komoly pénzszerzési lehetőséget, a Sony-Ericssonnak pedig egy, a P800-as készülék értékét növelő tényezőt fog jelenteni.

Az októberben, de legkésőbb novemberben debütáló Sony-Ericsson P800-as készülék egy mobiltelefon, egy PDA kéziszámítógép, és egy digitális kamera "ötvözete", amely a Nokia hasonló tudású 7650-es modelljének állít konkurenciát.

Bodor Péter Sony-Ericsson szóvivő szerint a társaság saját fejlesztői számos alkalmazást készítenek a Symbian OS operációs rendszerre épülő, Java támogatású P800-as készülékre, de a világ különböző részein élő programozók megoldásaival jelentősen kibővülhetnének a készülék lehetőségei. "A legfontosabb számunkra a P800 nyílt jellegének kihangsúlyozása" - mondta Bodor hozzátéve, hogy a mobiltelefon ipar a PC ipart követi, vagyis minél többen írnak minél jobb alkalmazásokat, annál sikeresebb lehet a megoldás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!