JohnnyCage

Intel: A harmadik negyedév eredménye a felhasználók kezében van

Több bizonytalan tényező közepedte a fogyasztói szektor érdeklődése a várakozásoknak megfelelően növekedő tendenciát mutat az idei harmadik negyedévben, illetve az ezzel nagyjából egyidőben lévő iskolakezdési vásárlószezonban.

A fogyasztói piac erősödése mellett az üzleti felhasználók szegmense továbbra is igen gyenge, közölte Jason Chen, az Intel Corp. ázsiai részlegének menedzsere. Az Intel processzor eladásainak jelenleg valamivel több, mint 50 százalékáért felelősek a vállalati, üzleti felhasználók, a fennmaradó 40 feletti százalékot a magánfelhasználók vásárlásai teszik ki.

Chen szerint a vállalati piac gyengélkedésének egyik oka az úgynevezett "killer application" alkalmazások hiánya. A meghatározó alkalmazások hiánya miatt a vállalatoknak nincs miért fejleszteniük, korszerűsíteniük rendszereiket, minden tökéletesen fut a meglévő eszközökkel. A globális gazasági visszaesés egyébként is arra késztette a társaságokat, hogy még a legkisebb beruházás szükségét is kétszer átgondolják.

A vezető szerint ugyanakkor jelentős előrelépést hozhatnak a jövőben a drótnélküli szélessávú hálózatok, amelyek feleleveníthetik a vállalati felhasználók vásárlási kedvét. A megoldások sikerében azonban óriási szerepe lesz a technológia által biztosított lehetőségek kihasználásáért felelős szoftvereknek.

A chipóriás Intel legnagyobb felvásárlópiaca jelenleg Ázsia, amely az eladások 38 százalékáért felelős, ezért érthető, hogy a társaság komoly figyelmet szentel a térségnek. Chen szerint a régió piaci növekedését elsősorban Kína, illetve Dél-Korea alapozta meg a közelmúltban.

Chen arra a kritikára reagálva, amely az Intelt a Pentium 4 processzor első félévi jelentős árcsökkentéseiért érte, azt mondta, a társaság számos tényező, úgymint például chip hozam, termelési mennyiség, piaci versenyhelyzet, és kereslet alapján állapítja meg árait, és nem csak a megfelelő kereslet rövidtávú biztosítására törekszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #1
    Hát nem momdom, hogy nagyon érdekel, hogy mit vesznek a kínaiak, de azért, ha minden kínai AMD-t venne akkor tényleg nagy csapás lenne az intelre.