JohnnyCage

Quest: Hiba került az elszámolásunkba

Az elszámolási vizsgálat alatt álló Quest Communications International vasárnap beismerte, hogy 1999 és 2001 között hibás elszámolási módszereket alkalmazott, beszámolói ezért hibásak.

A közelmúltban lavinaként indult meg a talaj a nagy telekommunikációs szolgáltatók alatt, miután a társaságok sorra jelentenek csődöt, illetve egymás után derül fény különféle, különösen nagy értékű csalásról, elszámolási tévedésről.

A Quest, amely Minnesota-tól Washingtonig mintegy 14 USA államban a piacvezető telekommunikációs szolgáltató, 2002-es előjelzését is visszavonta a telekommunikációs szektor gyengeségére, a kiélezett konkurenciaharcra, illetve az általános gazdasági mélypontra hivatkozva. A társaság szerint minden üzletágát súlyos csapás érte.

A denveri központú társaság, amely ellen az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. - Department of Justice) bűnügyi vizsgálatot indított, elmondása szerint mintegy 1,16 milliárd dolláros tévedést követett el értékesített optikai hálózati kapacitásának, illetve hálózati eszközeinek elkönyvelésében.

A társaság pénzügyi eredményeinek új elszámolása várhatóan tartalmazni fog három olyan módosítást is, amely különféle kommunikációs felszerelések értékesítéséhez kapcsolódik. A Quest szerint a társaság új könyvszakértője, a KPMG nem fogja tudni véglegesíteni a cég második negyedéves pénzügyi vizsgálatát.

A Quest Communications International egyébként az egyike azon telekommunikációs társaságoknak, amelyek ellen az Egyesült Államok szabályzószervei átfogó vizsgálatot indítottak. Korábban a csődbe jutott Global Crossing és WorldCom társaságok ellen is hasonló vizsgálat indult az elkövetett szabálytalanságok feltárása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #1
    Qwest a cég neve, csak a pontosság kedvéért.