JohnnyCage

Meglovagolja a játékipar fellendülését az EA

A piacvezető videójáték kiadó Electronic Arts (EA) a videójáték piac folyamatos növekedése közepedte túlszárnyalta a szakértők korábbi előjelzéseit.

A Redwood City-i (Kalifornia) központú játékkiadó, amely a közelmúltban a Standard & Poor ötszázas részvényindexére is feljutott, csütörtökön 7,4 millió dollár nyereségről számolt be idei első költségvetési negyedévének eredményként. A 7,4 millió dollár nyereség részvényenként 5 centet jelent, és a június 30-ával végződő három hónapos időszakra vonatkozik. Egy évvel korábban a társaság 45 millió dolláros, vagyis részvényenként 29 centes veszteséggel zárt. A társaság teljes bevétele 331,9 millió dollár volt, amely a tavalyi negyedév 182 millió dolláros eredményének közel kétszerese.

Az egyszeri költségeket leszámítva a társaság nyeresége 9 millió dollár volt, vagyis részvényeként 6 cent. Ezzel szemben a First Call elemzői részvényenként 8 centes veszteséget jósoltak a társaságnak.

Stan McKee, aki hamarosan távozik az Electronic Arts pénzügyi igazgatói pozíciójából, az eredménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a társaság sikeres volt a globális gazdaság visszaesése ellenére, vagy éppen amiatt. "A gazdaságilag nehéz időkben az emberek több pénzt költenek az otthoni szórakoztatórendszerekre, és mindez most mellénk állt."

A Zack befektetési tanácsadó szerint a videójáték konzolok közelmúltbeli árcsökkentése jelentős bevételnövekedést eredményez a játékkiadók számára. "A játékosok ugrásszerűen megnövekedett száma jelentősen kibővítette a társaságok piacát" - áll a tanácsadó jelentésében.

McKee szerint viszont a játékkonzolok árcsökkentése nem befolyásolja azt, hogy a felhasználók mennyit hajlandóak költeni játékprogramokra. "A piac jelenleg 50 dolláros árnál tart" - mondta. "Nem várható árcsökkenés a játékszoftverek piacán."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!