JohnnyCage

Jelentős árcsökkentést tervez az Intel

A tajvani alaplapgyártók szerint a chipóriás Intel korábban, és nagyobb mértékben kívánja csökkenteni egyes Pentium 4 processzorainak árát, mint az a társaság terveiben korábban szerepelt.

A társaságok jelentése szerint a chipóriás a korábbi tervekben szereplő október 27-ei időpont helyett már szeptember 1-én csökkenteni fogja egyes asztali és mobil Pentium 4 processzorainak nagykereskedelmi árát. A Wall Street Journal a napokban leközölt egy cikket, amelyben Jonathan Joseph, a Salamon Smith Barney elemzője beszél a 2,53 GHz-es Pentium 4 közelgő, 63 százalékos árzuhanásáról, illetve más modellek -igaz kisebb mértékben -, de szintén csökkenő áráról.

A 2,53 GHz-es, illetve magasabb órajelő Pentium 4 processzorok árcsökkentésére a 3,06 GHz-es modell megjelenésével egyidőben kerül sor. A 3,06 GHz-es chip, ahogy arról a napokban beszámoltunk, a korábbi hírekkel ellenben nem az év legvégén, hanem a negyedik negyedév elején, azaz októberben jelenik meg. A 2,8 GHz-es modell kiadása szintén előbbre, a harmadik negyedév második felére került.

Az alaplapgyártók szerint az előrehozott, és növelt mértékű árcsökkenések a meglehetősen gyenge, kiszámíthatatlan keresletnek tudhatók be. Az Intel az árak drasztikus csökkentésével kívánja növelni a chipek iránt mutatkozó keresletet, ami arra utal, hogy a piaci viszonyok a harmadik negyedévben mégsem lesznek olyan kedvezőek, mint azt a társaság korábban gondolta.

Pentium 4 modell: 1,8 GHz 1,9 GHz 2,0 GHz 2,2 GHz 2,26 GHz 2,4 GHz
Jelenlegi nagykereskedelmi ár (dollár): 163 173 193 193 241 400
Eredetileg október 27-ére tervezett ár: 150 163 163 193 193 243
Árcsökkenés a jelenlegihez képest: 7,9 % 5,7 % 15,5 % 0 % 20 % 39,2 %
Új terv szerinti ár (szeptember 1-től): 143 163 163 193 193 193
Árcsökkenés a jelenlegihez képest: 12,3 % 5,7 % 15,5 % 0 % 20 % 51,7 %

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zotya123 #17
    Én tiszta szívemből örülök, hogy van Amd processzor is, és nem egyedüli az Intel ilyen szempontból, bízom benne, hogy nem tud az intel nagyon keresztbe tenni az amd-nek, mert az csak a vásárlónak jó, ha van konkurencia, és van árcsökkenés...
    főleg, mert Intel párti vagyok, és csak ilyen prociban gondolkodom, de ez nem azt jelenti, hogy az amd nem lenne jó, csak én már ehhez szoktam hozzá.. :o)
    na pá
  • Rive #14
    Nem, az a cikk majd a jövő héten lesz :)
  • Rive #12
    Liquido, legközelebb olvasd el a híreket végig...

    Az ILM-nek van egy elég brutál AMD-s renderfarmja is...
  • mad mind #9
    Az Amd-nek eddig nem volt egy alkalma sem megfingatni az intelt, hiszen jóval kissebb cég. Éves forgalma neméri el az egy milliárd dollárt, míg az intelnek 6 milliárdos éves forgalma van.
    Konkurenciát kinyírni általában csak a monopólium közeli cégeknek van lehetőségük.
  • JTBM #7
    Az AMD elmulasztotta megfingatni az Intelt, amikor megvolt rá a lehetősége, az Intel nem ilyen előzékeny.
    Az AMD-nek azért még van mit tanulnia, procit gyártani már tudnak, de konkurenciát kinyírni még nem :-)))
  • Rive #6
    Majd lehiggadsz... Vagy elmenekülsz...

    A stílusodra kevesen vevők errefelé: a hozzászólásaid magukért beszélnek. A többiről meg a fórumtársak felvilágosítanak majd.
  • Rive #4
    Már megint beszabadult egy SuliNetes a gépterembe Alsómocsoládon? Inkább strandolj, ne ilyen hülyeségeket írogass...
  • Rive #2
    Ez egyben azt is jelenti, hogy igenis tartanak a Hammer-től :)
  • RpPRO #1
    Szerintem pedig azert van az egesz hercehurca, mert tudjak, h. az amd most kicsit szarban van, veszteseges, nem tudja tartani a lepest, most kell rajtuk utni es a kozeledo hammerrol elvonni a figyelmet.