JohnnyCage

Elkészült az Adobe Premiere 6.5 videószerkesztő

A grafikai szoftverek készítésével foglalkozó Adobe Systems hétfőn bejelentette Premiere videószerkesztő programcsomagjának következő, 6.5-ös verziószámú kiadását.

A Premiere 6.5 szoftver a kezdő videósoktól a félprofi videószerkesztőkig minden felhasználó igényét kielégíti.

A PC-k világában végbement közelmúltbeli változások, mint például a gyors videóátvitelt biztosító Firewire (IEEE 1394/iLink) portok általános elterjedése, vagy a nagy tárolókapacitású, gyors merevlemezek általánossá válása lehetővé teszik, hogy a személyi számítógépek valóban komoly videószerkesztési feladatok elvégzésére is felhasználhatók legyenek, mondta Bruce Bowman, az Adobe Premiere szoftverének termékmenedzsere.


Az Adobe Premiere új verziója a vezető szerint olyan új funkciókkal rendelkezik, mint például a speciális effektusok valósidejű előnézete. Az ilyen effektek hatása korábban csak hosszas renderelést követően volt megtekinthető, mondta Bowman. - A PC-k rendkívül hatékony videószerkesztő platformmá váltak. Mi pedig maximális mértékben kihasználjuk a bennük rejlő lehetőségeket - tette hozzá.

Az új Premiere verziót az Adobe egyébként különösen ajánlja az alkalmi videószerkesztőknek, web fejlesztőknek, illetve minden olyan kreatív szakembernek, akik havi egy-két videóklipet készítenek el, derült ki Bowman nyilatkozatából.

A 6.5-ös Premiere bővített eszközkészletet tartalmaz a videófelvételek feliratozásához, de nem hiányoznak belőle olyan funkciók sem, mint az egyszerűsített DVD-Video készítő rendszer, az új hangszerkesztő segédeszközök, illetve a továbbfejlesztett MPEG tömörítő.

Az Adobe Premiere 6.5 még ebben a negyedévben a boltok polcaira kerül, ára 549 dollár. Az előző verzió felhasználóit célzó frissítés 149 dolláros áron kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)