Franczy

Létszámleépítés a Hewlett-Packard skóciai üzemében

A világ legnagyobb, számítógépek, valamint nyomtatók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cége, a Hewlett-Packard munkatársai a napokban bejelentették, hogy a Hewlett-Packard Skóciában található Erskine-i gyártóüzemében a közeljövőben mintegy 650 fős létszámleépítésre kell számítani. A cég képviselői hozzátették, hogy a Hewlett-Packard Nagy-Britanniában összesen mintegy 1580 alkalmazottjától kíván megszabadulni.

Szakértők szerint korántsem meglepő, hogy a Hewlett-Packard Nagy-Britanniában ilyen jelentős munkaerő leépítésre készül, ugyanis a cég vezetői a Compaq Computerrel nemrégiben történt fúziót követően többször is említést tettek arról, hogy a közeljövőben 3 milliárd dollárt szeretnének megtakarítani a működési költségeket illetően. Mint ismeretes, a Hewlett-Packard Compaq Computerrel történt 18,7 milliárd dolláros egyesülésének hátterében elsősorban a működési költségek lefaragása állt. A Hewlett-Packard nem is titkolja, hogy világszerte hamarosan mintegy 15 ezer Hewlett-Packard alkalmazott kerül utcára, ebből egyébként körülbelül 5900 munkatárs az európai országokban található Hewlett-Packard üzemekből távozik majd.

A Hewlett-Packard szóvivője a mostani bejelentés kapcsán nem kívánt kitérni arra, hogy az európai országokban található Hewlett-Packard gyártóüzemek közül melyekből és pontosan milyen számban kívánnak majd alkalmazottakat elbocsátani. A cég szóvivője csak arról tett említést, hogy a Hewlett-Packard Erskine-i gyártóüzeméből hamarosan 450 állandó és mintegy 200 ideiglenes munkatársat fognak elbocsátani, vagyis a 650 fős létszámleépítést követően a cég ezen skóciai gyártóüzemében körülbelül 900 alkalmazott marad majd. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a cég Skóciában elbocsátott munkatársai számára átképzési lehetőségeket biztosítanak, és néhányuknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Hewlett-Packard máshol található üzemeiben dolgozzanak tovább. A Hewlett-Packard mostani bejelentésére egyébként alig egy évvel azután került sor, hogy a Compaq Computer tavaly bejelentette, hogy a cég skóciai gyártóüzeméből 700 munkatárs kerül az utcára. A Hewlett-Packard a Compaq Computerrel történt egyesülést követően jelen pillanatban világszerte körülbelül 150 ezer alkalmazottal rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!