JohnnyCage

Asrock lesz az ASUStek második márkaneve

A tajvani ASUStek Computer közelmúltban létrehozott kínai, Hua Ching elnevezésű leányvállalata július végén adja ki első alaplapjait az Asrock márkanév alatt.

Az új leányvállalat alsókategóriás, vagyis olcsó alaplapokat fog gyártani, elsősorban a Kínai piac számára. Az új márkanévre azért volt szükség, mert a csúcsminőségű termékeiről ismert ASUStek márkanevéhez nem illettek volna az olcsó alaplapok...

Hsu Shih-chang, a Hua Ching elnöke személyesen választotta az Asrock márkanevet, közölték az ASUStekhez közel álló ipari hírforrások. Az ASUStek kínai marketingkampányát követve egyébként az Asrock termékeket is nagyfokú megbízhatóságával, illetve minőségével kívánja népszerűsíteni a társaság. Az új "Asrock" márkanév emellett minden bizonnyal sikeresebb lehet, mint a leányvállalat Hua Ching elnevezése.

A hírforrások szerint egyébként a Hua Ching mérnökei az első Asrock alaplapok fejlesztési fázisának végéhez érkeztek, így a megoldások tömegtermelése hamarosan megkezdődhet. Az Asrock alaplapok Kínában július végén, Ázsia többi részén, illetve a második célterületet képző Dél- és Közép-Amerikában pedig augusztusban jelenhetnek meg.

Az utóbbi időben számos gyártó nyitott a kínai piac felé, amely igen jelentős piacot jelent a cégek számára. Egyes hírek szerint ezidáig az Elitegroup Computer Systems (ECS) érte el a kínai piacon a legnagyobb sikereket a társaság meglepően olcsó alaplapjaival. Szintén sikeresek még Kínában az Micro-Star International (MSI), illetve az ASUStek Computer cégek alaplapjai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!