JohnnyCage

Online játékokkal csalogat a RealNetworks

A játékpiac többi képviselője óriási fejlesztési költségekkel, erőteljes technológiai újításokkal igyekszik minél összetettebb, látványosabb játékokat készíteni, miközben a RealNetworks egyszerű, szórakoztató játékokkal hódít.

Az adatfolyam-alapú médiával foglalkozó RealNetworks több, mint 700 ezer letölthető játékot adott el a közelmúltban, amelyek egytől egyig kizárólag apró, egyszerű, de rendkívül szórakoztató programocskák. A társaság tavaly indította RealArcade elnevezésű online játékszolgáltatását, amelyet a társaság most szeretne még elterjedtebbé tenni egy előfizetés-alapú megoldással.

A napokban bejelentésre kerülő szolgáltatás 6,95 dolláros havidíjú (4,95 a RealOne előfizetőknek) előfizetés mellett minden hónapban egy játék letöltését teszi lehetővé a felhasználó számára, aki emellett a többi játékhoz kedvezményesen juthat hozzá.


A RealArcade játékai teljesen különböznek azoktól, amelyek a játékmagazinok címlapján találhatók. A legtöbb közülük puzzle-, illetve kártyajáték jellegű, és legfeljebb 10 MByte-os. A játékprogramokat egyéni programozók készítik, akiknek a RealNetworks bizonyos jutalékot fizet a szolgáltatással szerzett bevételből.

Andrew Wright, a RealNetworks RealArcade divíziójának menedzsere úgy véli, a társaság nagyszerű lehetőséget kínál azoknak a játékfejlesztőknek, akik nem kívánnak csatlakozni napjaink szuperkomplex játékainak fejlesztéséhez. Ezek az apró játékok viszonylag kis költséggel kifejleszthetők, és igen jó az esélye, hogy gyorsan megtérül a befektetés a fejlesztőnek, mondta Wright.

A RealArcade játékai olyan felhasználókat céloznak, akik nem töltenek minden nap órákat játékkal, de egyszer-egyszer néhány percet szeretnének játékkal elütni. A szolgáltatás felhasználói bázisa egyébként többségében nőkből áll. "Az általános felhasználót célozzuk, nem a hardcore játékost" - tette hozzá Wright.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #1
    Valahogy idegen a számomra, hogy az előfizetés mellett még fizessek...