JohnnyCage

CNET: Elmaradó eredmények, létszámleépítések

A weboldalain többek között híreket, vásárlási információkat, és egyéb technológiai jellegű cikkeket publikáló CNET Networks bejelentette, hogy második negyedéves eredményei jelentősen elmaradnak a várakozásoktól, ezért a társaság átszervezéseket és létszámleépítéseket tervez.

A CNET Networks, amely jelenleg mintegy 1900 alkalmazottat foglalkoztat, és a világháló egyik legismertebb tartalomszolgáltatója, a társaságok megtorpanó online hirdetési kedvének, illetve a technológiai piac általános visszaesésének legújabb áldozatává vált. A News.com híroldal kiadója csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy második negyedéves bevételei messze elmaradnak az előzetes várakozásoktól, amely következtében a társaság megválik alkalmazottjainak 10 százalékától. Mindez hozzávetőleg 180 - 200 dolgozó elbocsátását jelenti.

A társaság vezetői úgy vélik, a CNET második negyedéves bevétele hozzávetőleg 57 millió - 58 millió dollár között fog alakulni, amely elmarad a korábban előjelzett 60,13 millió dollárnál, közölte a First Call piackutató cég. A CNET negyedéves vesztesége részvényenként 21-22 cent lesz, amelyből részvényenként 4-5 centet a váratlan üzleti átszervezések tesznek ki.

A CNET Networks várakozásai szerint a társaság a létszámleépítések, illetve az ehhez kapcsolódó átszervezések következtében az idei második félévben feltehetően elkerüli az újabb veszteségeket, a várható bevételről és nettó jövedelemről egyelőre azonban nincsenek belső becslések. Az elemzők szerint a CNET eladásai 2002 második felében mintegy 147,5 millió dollárt fognak kitenni, amely részvényenkénti 23 cent veszteséget eredményez majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!