JohnnyCage

Nagy tervek az Office-szal, és a TabletPC-kkel

A szoftveróriás Microsoft a társaság keddi bejelentése szerint komoly lehetőséget lát a mostanában megjelenő Tablet PC eszközökben, illetve az Office sorozat jövő nyáron megjelenő, új változatában.

Jeff Raikes Microsoft elnökhelyettes a New York-i TechXNY konferencián tartott keddi beszédében lerántotta a leplet az Office következő változatának terveiről. Az egyelőre Office 11 néven futó verzió a tervek szerint jövő nyáron jelenik meg olyan újdonságokkal, mint például az Extensive Markup Language (XML) továbbfejlesztett támogatása. Az XML szabvány egyébként központi szerepet kapott a társaság .Net web-alapú szolgáltatási terveiben is. Az Office kibővített XML képességei a különféle programok, például szövegszerkesztők és táblázatkezelők könnyebb összekapcsolhatóságát teszi majd lehetővé a különféle vállalati rendszerekkel. A Office jelenlegi verziója, az Office XP tavaly nyáron került a boltokba.


Jeff Raikes elnökhelyettes a bemutatón

Raikes beszédében a vállalati PC felhasználók termelékenységének javításáról beszélt. Elmondása szerint azok az új Office szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a szoftvercsomag egyes programjainak összekapcsolását a vállalati adatrendszerekkel, olyan értéket képviselnek, amely jelentős ütőkártya lehet a társaságnak a riválisok megoldásaival szemben.

- Nagy figyelmet szentelünk a riválisainknak, illetve a piaci folyamatoknak. A felhasználók szerint az Office eszközök alapvető fontosságúak a megfelelő termelékenység eléréséhez, mi pedig a továbbiakban is fejleszteni szeretnénk a programcsomagot, hogy biztosítsuk a vállalati rendszerekkel való hatékony összekapcsolhatóságot, amely rendkívül fontos - mondta a vezető.


Raikes az új Office verzió mellett részletesen kifejtette a szoftveróriás Tablet PC-kkel kapcsolatos terveit is. A vezető szerint az első három Tablet PC gyártó a Toshiba, az Acer, és a Fujitsu lesz, az eszközök megjelenési időpontja pedig november 7.. A három gyártó mellett azonban még az év vége előtt megjelenik a Viewsonic, Motion Computing, és VIA Technologies cégek megoldása is.

A Tablet PC-k gyakorlatilag módosított notebookok lesznek hozzávetőleg másfél kilós tömeggel, drótnélküli internetes hozzáféréssel, illetve érintésérzékeny kijelzővel. Raikes szerint harminc napon belül megkezdődik a Tablet PC-k prototípusainak tesztelése a Windows XP Professional Tablet PC Edition operációs rendszer béta változatával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Supergamer_real #2
    ennel talan meg Gates is jobban mutatna a kepeken... vagy nem?