Franczy

A vártnál alacsonyabb az AMD forgalma

Az Advanced Micro Devices (AMD) képviselői bejelentették, hogy a cég második negyedéves forgalma a korábbi várakozásokhoz képest mintegy 22-24 százalékkal elmarad, ami egyértelműen komoly működési veszteséghez vezet. A Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó munkatársai kedden elmondták, hogy az AMD második negyedéves forgalma 620-700 millió dollár körül alakul, mely jelentős mértékben elmarad az idén márciusban még 820-900 millió dollárosra tervezett forgalomtól.

Az AMD a bevételi adatok kedvezőtlen alakulását azzal magyarázza, hogy a személyi számítógépek piacán továbbra is csökken a vásárlókedv, és főleg azokban a piaci szegmensekben, melyekben az AMD közismerten komoly érdekeltségekkel rendelkezik, mely szegmensekben az AMD mindig is jól teljesített. Az AMD képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az asztali számítógépek és notebookok piacán mind az Egyesült Államokban, mind Európában komoly visszaesés tapasztalható, ami komoly hatással van az AMD forgalmára, mely az elmúlt hetekben-hónapokban nem várt módon csökkent. Az AMD egyébként nemrégiben a szerver számítógépekbe szánt processzorok piacára is beszállt, és elmondható, hogy jelen pillanatban ezen piaci szegmens sem éppen virágzik.

Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a kínai és latin-amerikai számítástechnikai piac komoly lehetőségeket rejt magában, azonban ezen régiókban az AMD általában elmarad a konkurencia mögött. Ruiz elmondta, hogy a számítógépes piac komoly gazdasági hullámvölggyel küzd, és ez természetesen az AMD-re is hatással van, mely cégnek ennek következtében mind az eladásai, mind processzorainak átlagos darabárai csökkentek. Ruiz utalt arra, hogy az AMD a processzorpiaccal ellentétben a flashmemóriák piacán az elmúlt hónapokban jól teljesített, valamint fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a flashmemória árak stabilizálódni látszanak. Ruiz hangsúlyozta, hogy a nyolcadik generációs AMD Hammer processzorok fejlesztési munkálata a legnagyobb rendben folyik, és ezen új processzorok első tesztpéldányai is a cég elvárásainak megfelelően teljesítenek. Az AMD elnök-vezérigazgatója ezenkívül azt ígérte, hogy a Hammer processzorok a korábbi terveknek megfelelő időpontokban kerülnek majd forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #21
    el lehet hinni mind a ket ceg kb ugyanazt a minoseget, felhasznaloi szinten ugyanazt a sebesseget produkalja es az araikban sincs _tul nagy_ kulonbseg. ha most azt mondjuk par embernek hogy rakjak sorba skoda-opel-renault akkor higgyetek el 6 fele valasz lesz kb ugyanolyan aranyban :) ugyanis kimagasloan az egyik se jobb minosegu, csak a pillanatnyi image-en mulik mibol mennyit vesznek. es azt is higgyetek el ha az amd ki tudna jonni valamivel ami tenyleg ver mindent es le lehet gyartani annyibol hogy olcsobban lehessen adni, pillanatok alatt piacvezeto lenne. es az intel is. es az sem igaz hogy az intel barmikor lelephetne az amd-t. kemenyen vannak ott is gondolk. lehet tenyleg tudnanak most 6ghz p4-et gyartani, de nem azert nem teszik mert nem akarnak az amd-nek betenni, siman azert mert nem tudnak gazdasagosan gyartani, mert ahoz meg csiszolgatni kene a technologiat.
  • sztavrosz #12
    Szegény áemdé! :-)
  • Laci73 #8
    Érthető is, én is azon az állásponton vagyok hogy a Hammer család megjelenését várja az AMD tábor. A Hammer-ök megjelenése nemcsak egy új generációt jelent majd, hanem a régebbi Athlon processzorok jelentős áresését is.
  • Supergamer_real #7
    Jol van dedos baratom, orulok, hogy visszatlalatal.
  • Supergamer-real #6
    Hajrá Intel !!!
  • tomcs #5
    ize.. le7 csak a hammer kapott tulsagosan nagy "publicitast" oszt mindenki azt varja, elvegre volt mar ilyenre pelda a szamitastechnikaban.. ami vegulis nem baj, mert beszelnrk rola stb ingyenreklam.. viszont mire kijon tenyleg utosnek kell lennie mert kulonben az isten se menti meg oket