JohnnyCage

Kelendőek a Hynix DRAM-ok a PC gyártók körében

Egyes hírforrások szerint a nyárvégi vásárlószezon árháborújára készülve a PC gyártók óriási mennyiségben vásárolják fel a Dél-Koreai Hynix által rendkívül olcsón kínált memóriákat.

Egyes DRAM forgalmazók szerint a nagy PC gyártók a harmadik negyedévben várható árversenyre készülve az elmúlt hetekben szinte teljesen felvásárolták a kritikus helyzetben lévő Hynix Semiconductor nemrégiben még hegyeket megtöltő DRAM raktárkészleteit. A dollármilliárdos nagyságrendű adósságokkal küszködő Hynix a közelmúltban rendkívül kedvező árakkal próbálta kiüríteni raktárkészleteit, és így az életben maradást jelentő bevételhez jutni.

A DRAM árak a Micron - Hynix felvásárlási tárgyalások közepette is folyamatosan estek, amikor azonban az üzlet terve kútba esett, a Hynix -a riválisok szerint- elárasztotta a piacot termékeivel, és ezzel még lejjebb szorította a DRAM árakat. A forgalmazók szerint a DRAM chipek nagykereskedelmi piaca az utóbbi időben a visszaeső kereslet miatt túltelítetté vált, a közeljövőbeli fellendülésre pedig nincs sok remény.

A tajvani DRAM disztribútorok szerint a Hynix olcsó DRAM-jai a múlt homályába vesztek, és a nagy PC gyártók, mint a HP és a Dell rendelései egészen júliusig lefoglalják a Dél-Koreai társaság gyártókapacitását, minimális mennyiséget hagyva ezzel a nagykereskedelmi piacnak.

Egyes piaci megfigyelők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy Hynix DRAM-ok állítólagos hiánya akár a bajba jutott társaság mesterkedésének eredménye is lehet. Elmondásuk szerint a Hynix így akarja vonzónak feltűntetni termékeit, hogy folytathassa a DRAM üzletág eladási tárgyalásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!