Franczy

Széleskörű és jelentős árcsökkentés az AMD-nél

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az Intel a napokban jelentős mértékben csökkentette processzorainak árát, most pedig arról adhatunk hírt, hogy az Intel lépésére válaszul a konkurens Advanced Micro Devices (AMD) is komoly árcsökkentéseket hajtott végre, vagyis elmondható, hogy a processzorpiaci árverseny tovább folytatódik, illetve fokozódik. Az AMD most lényegében az összes processzorának árát csökkentette kisebb-nagyobb mértékben, így míg egyes AMD chipek ára csak 7 százalékkal, addig más AMD processzorok ára több mint 50 százalékkal csökkent.

A mikroprocesszor piacon jelenleg mintegy 18 százalékos részesedéssel rendelkező chipgyártó a hordozható számítógépekbe szánt processzorainak árát modelltől függően 7-52 százalékkal mérsékelte, az asztali, illetve szerver számítógépekbe szánt AMD processzorok ára pedig a napokban 11-32 százalékot csökkent. Elkötelezve érezzük magunkat amellett, hogy a felhasználókat folyamatosan olyan ellenállhatatlan termékekkel lássuk el, mely termékek ára rendkívül versenyképes - nyilatkozta az árcsökkentés bejelentése kapcsán Cathy Abbinanti, a Sunnyvale-i székhelyű cég szóvivője.

Az AMD jelenlegi high-end kategóriás processzorai, vagyis az Athlon XP chipek árát típustól függően 22-32 százalékkal mérsékelte, így az árcsökkentést követően a cég csúcsprocesszora, az Athlon XP 2100+ már csak 224 dollárba kerül, ami a korábbi 330 dolláros árhoz képest egész pontosan 32 százalékos csökkenést jelent. A chipgyártó természetesen nemcsak a csúcsmodell árát csökkentette, így elmondható, hogy az Athlon XP 2000+ típusjelzésű chip ára 21 százalékkal mérséklődött, vagyis az eddigi 280 dollár helyett immár csak 193 dollárba kerül, az eggyel alatta lévő modell, az Athlon XP 1900+ ára pedig 220 dollárról 172 dollárra csökkent, ami 22 százalékos árcsökkentésnek felel meg.

Az AMD ezenkívül a hordozható számítógépekbe szánt mobil Athlon XP processzorok árát csökkentette, így például a jelenlegi csúcsmodell, a mobil Athlon XP ára az eddigi 489 dollár helyett immár csak 235 dollár, vagyis a chipgyártó ezen chip esetében nem kevesebb mint 52 százalékos árcsökkentést hajtott végre. A mobil Athlon XP 1600+ ára 380 dollárról 192 dollárra csökkent, ami ugyancsak jelentős, 49 százalékos áresést jelent, a mobil Athlon XP 1500+ típusjelzésű chip ára pedig a korábbi 250 dollár helyett immár csak 175 dollár, ami 30 százalékos árcsökkenést jelent. Az AMD ezenkívül kisebb-nagyobb mértékben a Duron, illetve Athlon MP processzorok árát is mérsékelte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kis-Bob #11
    Én is szaladnék...ha lenne pénzem...Azt nem akarja valaki növelni?
  • AtisH #9
    Kénytelen volt árat csökkenteni az AMD, hiszen az Intel is ezt tette egy hete.
  • KIP #8
    LOL:-) AMD Rulez 4 ever
  • HNR #7
    jaja, kb. 2 het szerintem is...
  • JZO #6
    jaj, de jó
  • Bekomman #4
    1-2 hónap
  • macro #3
    Én egy-két árlistán már láttam változást.
  • Laci73 #2
    Amint az új áru a polcokra kerül. Azaz előbb el kell adni a régebbit, bár lehet hogy a hazai kiskerek között is kitör egy árháború. (Pray for death)