JohnnyCage

Részvények kiadásával próbál megmenekülni a Rage

A brit videójáték fejlesztő Rage Software PLC a közelgő csőd elkerülése végett 5,6 millió font, vagyis 8,2 millió dollár értékben bocsát ki új részvényeket, közölte a társaság vezetősége hétfőn.

A liverpooli központú társaság vezetői szerint amennyiben az új részvények kiadása nem jár sikerrel, a Skót Nemzeti Bank várhatóan felfüggeszti egy 6,2 millió fontos hitel folyósítását, a társaság pedig kénytelen lesz csődeljárást kezdeményezni.

A Rage részvényárfolyama a bejelentést követően, hétfő délelőtt 10,9 százalékot zuhant.

A játékszoftverekkel foglalkozó, és egyre nagyobb adósságokat felhalmozó társaságnak a közelmúltban anyagi gondok miatt el kellett halasztania az új játékok kiadását. A Rage vezetői szerint amennyiben az új részvények kiadásával pénzhez jut a társaság, annak döntő többsége a hitelek törlesztésére kerül felhasználásra, a megmaradó rész pedig a szoftvercég saját pénzszükségleteinek fedezéséhez kell.

"A társaságnak legalább 3,1 millió fontot kell összegyűjtenie, hogy pillanatnyi szükségleteinek fedezéséhez elegendő mennyiségű forgótőkéhez jusson" - áll a Rage közleményében. "Amennyiben az ajánlattal nem sikerül a szükséges pénzösszeget megszerezni, a vezetőség csődeljárást kezdeményez."

A társaság összesen 446 millió részvény kibocsátását tervezi 1,25 centes árfolyamon. A társaság részvényeinek árfolyama jelenleg valamivel 2 cent alatt mozog, tehát az ajánlat hozzávetőleg 50 százalékos kedvezményt jelent.

A Rage szerint amennyiben a részvénykibocsátás sikerrel jár, a társaság felgyorsíthatja növekedését. A társaság várhatóan júniusban adja ki a Sony PlayStation 2, illetve Microsoft Xbox játékkonzolokhoz készült futballjátékát, a David Beckham Soccer-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #2
    Én inkább úgy hiszem - a hasonlatodnál maradva - nem az új padawan jön el, hanem a (Dark) jedi visszatér. Magyarán lesznek majd játékszofter-fejlesztő nagyhatalmak és a lábujjaiknál szaladgáló fejlesztőcskék. Nesze neked liberális piacgazdaság.
  • b #1
    a mindenit neki. a rage tönkre tud menni, hát érdekes időket élünk. de majd megint jön egy ifjú padaván.