JohnnyCage

A SONICblue ellenszegül a "kémkedési" rendeletnek

A digitális videófelvevőket gyártó társaság mindent meg tesz azért, hogy megváltoztassa a bírói ítéletet, miszerint a társaságnak gyakorlatilag kémkednie kellene szolgáltatásának felhasználói után.

A hollywoodi filmstúdiók a közelmúltban számos tévétársasággal összefogva pert akasztottak a SONICblue nykába annak Replay TV nevű eszköze miatt. A Replay TV egy olyan digitális videófelvevő eszköz, amely többek között lehetővé teszi a televízióműsorok digitális rögzítését, a lejátszással egyidejű felvételt, az élő műsor leállítását, majdpedig kihagyás nélküli folytatását, a reklámok kihagyását, illetve a felvételek interneten keresztüli, ismerősöknek való továbbítását. Ezek közül számos funkció, de elsősorban az utólsó kettő keltette fel a filmstúdióknak ellenszenvét.

Charles Eick bíró május 2-ai "lélegzetelállító és példa nélkül álló" ítélete szerint a SONICblue-nak eleget kell tennie a filmstúdiók követeléseinek, és folyamatosan felügyelnie kell felhasználóinak tevékenységét, vagyis többek között azt, hogy melyik műsorokat nézik, rögzítik, illetve továbbítják, és kihagyják-e az egyes reklámokat. A társaság szerint az ítélet sérti a felhasználók jogait, különösképpen, mivel a társaságnak tovább kell adnia a begyűjtött információt a filmstúdióknak és tévétársaságoknak.

A filmstúdiók és tévétársaságok szerint a SONICblue ReplayTV 4000 nevű eszköze megfoszthatja őket bevételeiktől, amelyek az eszköz által kiszűrhető reklámokból származnak, ráadásul a felhasználók továbbíthatják az előfizetős csatornák műsorát az előfizetéssel nem rendelkező felhasználóknak, ami további károkat okozhat.

A SONICblue tiltakozik a határozat ellen, amely arra kötelezi a céget, hogy olymódon alakítsa át eszközét, hogy az később a társaság ellen felhasználható adatokat gyűjtsön.

A társaság három módosítást kért a rendeletben:

- A felhasználóknak legyen lehetőségük lejelentkezni az adatgyűjtésről
- Az adatokat csak összesítve kaphassák meg a felperesek, nem személyenkénti bontásban
- A felügyelet legyen kis hatókörű, és behatárolt időtartamú

Amennyiben a SONICblue beadványát elutasítják, a társaságnak május 2-ától számítva 60 napja lesz, hogy módosítsa szoftverét a rendeletnek megfelelően. A társaság szerint a szoftverek módosítása 400 ezer dollárba kerülne a társaságnak, és a hibamentes implementáláshoz hónapok kellenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #2
    Meg fogjak fellebbezni...
    Egy ilyen ugyet fel lehet vinni a legfelsobb birosag ele is