Franczy

Fossil Wrist PDA

A különböző divatos karórák és egyéb apró eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Fossil nevezetű cég a napokban megkezdte a Wrist PDA névre keresztelt eszköz forgalmazását, mely lényegében nem más, mint egy csuklóra rögzíthető, számos kéziszámítógéppel kompatibilis apró készülék, mely képes különböző személyes adatok, találkozók és egyéb tennivalók tárolására és természetesen megjelenítésére. Szakértők szerint a texasi székhelyű, az eddigiekben nem éppen technológiai fejlesztéseiről elhíresült cég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elhatározta, hogy parányi eszközével meghódítja a világ mintegy 17 millió kéziszámítógép tulajdonosának szívét, mindenesetre a próbálkozás mindenképpen becsülendő dolog.

A napokban forgalomba került Fossil Wrist PDA nevezetű eszköz az olyan, Palm operációs rendszerrel rendelkező kéziszámítógépekkel kompatibilis, mint amilyen például a Palm m500, a Handspring Visor, vagy a Sony Clie. A Fossil cég website-ján keresztül megrendelhető, illetve több számítástechnikai kereskedésben is megrendelhető újdonság nem éppen olcsó mulatság, végfelhasználói ára ugyanis 145 dollár. A Fossil cég vezetői egyébként elhatározták, hogy a nem Palm OS-szel működő kéziszámítógépek piacát is meg kívánják hódítani a Wrist PDA-val, így várhatóan még az idén forgalomba fog kerülni a Pocket PC kompatibilis változat is.


A Fossil Wrist PDA-val kapcsolatban egyébként nem árt tisztázni, hogy önmagában korántsem képes úgy működni, mint egy kéziszámítógép. A felhasználók a manapság kapható kéziszámítógépek legtöbbjébe integrált infravörös adatátviteli rendszer segítségével köthetik össze a Fossil cég újdonságát a kéziszámítógépekkel, ezt követően pedig különböző, csak olvasható információkat másolhatnak át a parányi szerkezetbe. A Wrist PDA maximálisan 20 darab névjegy, 800 találkozó, 5000 tennivaló, vagy akár 350 jegyzet fogadására képes kéziszámítógépekből, illetve más Wrist PDA-kból.

A nyolcbites Epson processzorral szerelt Fossil Wrist PDA 190 KB integrált memóriával rendelkezik, ezenkívül pedig említése méltó, hogy a 30 méteres mélységig vízálló karóra eredeti funkcióját megtartva a pontos idő kijelzésére is képes. Zárójelben megjegyzem, hogy szakértők szerint a Wrist PDA, illetve az egyéb hasonló eszközök nem számíthatnak túl fényes jövőre, ugyanis használatuknak a legtöbb esetben nem sok értelme van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!