JohnnyCage

Az Intel nem egyformán kezeli a notebook gyártókat

Állítják a kisebb tajvani notebook gyártók, akik annak ellenére sem ünnepelnek, hogy a chipóriás jelentős árcsökkenéseket jelentett be Pentium 4-M processzorai körében.

Elmondásuk szerint ugyanis az Intel a szorosabb kapcsolatokkal rendelkező, nagyobb partnereknek jóval kedvezőbb áron kínálja mobil Pentium 4 processzorait, jelentős előnybe hozva őket a kisebb gyártókkal szemben.

Az Intel az asztali Pentium 4 processzorok notebookokban való alkalmazásának visszaszorítása érdekében május végén drasztikusan le fogja csökkenteni a Pentium 4-M chipek árát. Az azonos órajelű asztali és mobil P4-esek közötti árkülönbség ezt követően a jelenleginél jóval kisebb lesz.

Az új árazás azonban nem egyformán kezeli az egyes partnereket. A legnagyobb gyártók, mint a Dell Computer, IBM, és Compaq Computer, a hírek szerint már március közepe óta alacsonyabb áron szerezhetik be Pentium 4-M processzoraikat, állítják egyes hírforrások. A másodvonalbeli gyártók az elmúlt hónapban már szintén kedvezőbb áron juthattak a chipekhez, akik azonban nem kerültek a kedvezményezettek körébe, azoknak meg kell várniuk a május 26-ai árcsökkentést, mivel a jelenlegi helyzetben nem tudják versenyképes áron kínálni megoldásaikat.

A kisebb gyártók ezért arra panaszkodnak, az Intel a nagy gyártóknak lehetővé tette, hogy megelőzzék a többieket a Pentium 4-alapú notebookok árcsökkentésével, és mérsékeljék az ilyen megoldások felárát a Pentium III-M -alapú változatokkal szemben. Ez amellett, hogy hátrányba hozza a kisebb cégeket a P4-alapú notebookok piacán, lecsökketni a társaságok eladásait a Pentium III-M processzorokkal készülő változatok szegmensében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!