JohnnyCage

Visszavonul a SUN Microsystems elnöke

A SUN Microsystems Inc. szerdán bejelentette, hogy Edward Zander, a társaság elnöke és operációs vezetője a nyár folyamán távozik a cégtől.

Az elsősorban Unix-alapú szervereiről ismert társaság köreiben a közelmúltban számos vezetői poszton történt változás.

A július 1-ével távozó, 55 éves Zander helyét Scott McNealy, a társaság vezetőségi elnöke, és vezérigazgatója foglalja el, aki egyébként jelenlegi pozícióit is megtartja. A SUN Microsystems egyelőre hosszútávon sem tervez új vezetőt kinevezni a megüresedett, és Scott McNealy által betöltendő pozícióba, annyit azonban tudni lehet, hogy Zander az év végéig még segíteni fog a társaságnak az átállás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében.

Ed Zander, aki a társaság mindennapi teendőit irányítja, néhány hét leforgása alatt már a harmadik magasrangú SUN Microsystems vezető, aki bejelentette távozását az óriáscégtől. Az elemzők korábban egyébként Zander távozásától tartottak leginkább, mivel a vezérigazgató, Scott McNealy bejelentette, hogy nem kíván visszavonulni.

A befektetők természetesen nem fogadták örömmel a hírt, amit az is bizonyít, hogy SUN részvényárfolyama a hír bejelentését követően 15 százalékkal esett vissza, és az ezzel az elmúlt egy év legalacsonyabb szintjére süllyedt.

- Ed az elmúlt 15 évben fáradhatatlanul dolgozott a SUN élén, és számos jelentős ipari változáson keresztülvezetve a társaságot a számítástechnikai ipar előterébe juttatta azt - mondta McNealy egy nyilatkozatában. - Vezetők vagyunk iparágunkban, amiben Ednek elévülhetetlen érdemei vannak. Meg szeretném köszönni azt a páratlan elkötelezettséget, amelyet ügyfeleink, részvényeseink, és alkalmazottaink iránt tanúsított - tette hozzá a vezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)