JohnnyCage

Az RTX is Motorola technológiát alkalmaz

A többek között drótnélküli technológiákkal foglalkozó Motorola Inc. együttműködési megállapodást írt alá a dán RTX Telecommal, melynek értelmében az utóbbi cég az amerikai óriás chipjeire, illetve szoftvereire építi közeljövőben megjelenő mobiltelefonjait.

A két társaság hétfői bejelentése szerint az RTX Telecom olyan, nagysebességű adatkommunikációra felkészített mobiltelefonokat kíván piacra dobni, amelyek az austini (Texas) központú óriás chipjeire, illetve szoftveres fejlesztőrendszereire épülnek. A megállapodás anyagi részleteit egyik társaság sem kívánta közölni.


Az RTX képviselőjének elmondása szerint a társaság elsősorban azért választotta a Motorola megoldásait, mert alkalmazásukkal jelentősen, akár egy évre lecsökkenthető a fejlesztési idő, és a költségek is sokkal alacsonyabb szinten tarthatók.

A megállapodás alig néhány héttel azután született meg, hogy a Motorola hasonló együttműködést jelentett be a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártójaként ismert német Siemens AG-vel. Mint korábban beszámoltunk róla, a Motorola egyébként még tavaly júliusban jelentette be, hogy összes mobiltelefonnal kapcsolatos technológiáját licenszelni fogja más gyártóknak, amely lépéssel a társaság várhatóan nagyobb részesedést tud elérni a piacon, mint amire egymaga képes lenne.

A Motorola Inc. jelenleg a Benq, Siemens, és RTX gyártókkal áll partnerkapcsolatban a mobiltelefon technológiák területén, de a társaság a jövőben további cégeket is maga mellé szeretne állítani.

Elemzők szerint a mobiltelefon piacon egyre jobban megfigyelhető a gyártók mostanihoz hasonló összefogása, mivel az új, 3. generációs (3G) készülékek kifejlesztése túlzottan költséges ahhoz, hogy a kisebb cégek önállóan állni tudják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!