JohnnyCage

Igen gyenge évet zártak a japán elektronikai cégek

A március 31-ével végződő költségvetési év Japán vezető elektronikai gyártói közül a legtöbb cégnek óriási veszteségeket hozott, és a legnagyobbak közül is csak a Sony Corp. tudott mérsékelt nyereséget felmutatni.

A Mitsubishi Electric, Matsushita Electric Industrial, Fujitsu, Toshiba és NEC cégek egytől egyig többszáz millió dolláros nettó veszteséget termeltek a március 31-ével véget ért 12 hónapos időszakban. A Mistubishi Electric mintegy 592 millió dolláros nettó veszteséget ért el, ami a megelőző év 960 millió dolláros nyereségéhez képest óriási visszaesést jelent. A társaság eladásai összesen 28,07 milliárd dollárt tettek ki, amely 12 százalékos visszaesés a megelőző költségvetési év 32,76 milliárd dolláros eredményéhez képest. A Mitsubishi Electronic Devices csoport az előző költségvetési év 5,4 milliárd dolláros összbevétele, illetve 730 millió dolláros nyeresége után az elmúlt 12 hónapban 3,6 milliárd dollár bevételt, és 615 millió dollár veszteséget regisztrálhatott. Az információs és kommunikációs rendszerek csoport az előző költségvetési év 100 milliós veszteségét követően ezúttal 692 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el 7,1-ről 5,86 milliárd dollárra csökkent bevétel mellett.

A Fujitsu 2,9 milliárd dolláros nettó veszteséget termelt az elmúlt költségvetési évben. A társaság egy évvel korábban minimális, 65 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el. A társaság bevételei a március végéig tartó 12 hónapos időszakban 38,5 milliárd dollárt tettek ki, amely mérsékelt visszaesést jelent a megelőző év 42,18 milliárdjához képest.

A Panasonic márkanevéről ismert Matsushita Electric Industrial történelmének legnagyobb, 3,3 milliárd dolláros veszteségével zárta a költségvetési évet 52,9 milliárd dollár összbevétel mellett. A társaság egy évvel korábban 59 milliárd dollár bevételre tett szert, és 315 millió dollár nettó nyereséget ért el.

Az egyetlen japán elektronikai óriás, amely az eredményeket látva fellélegezhetett, a Sony volt. A társaság 116 millió dolláros nettó nyeresége egy ekkora cégtől nem számít jelentősnek, ráadásul 8,6 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A társaság bevételei nagyjából szinten maradtak a megelőző év 57 milliárd dollárjához képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hugi_0 #1
    57 milliard dollar ? ehhhte
    majd ha hugi_0 RT nek lesz 10 millio bevetele eves szinten ami 2 milla haszont hoz majd akor mosolygosabban nezek a vilagra