JohnnyCage

A KPN elbocsát három EuroWeb vezetőt

A holland Royal KPN NV a napokban tervbe vette az EuroWeb International Corp. héttagú igazgatóságából három vezető elbocsátását, és a vezetőség öttagúra változtatását.

A három vezető távozását követően egy hely üresen marad a különféle internetes szolgáltatásokkal foglalkozó EuroWeb öttagú vezetőségben, amelyet a társaság a közeljövőben egy újonnan kinevezett igazgatóval kíván betölteni.

A Securities and Exchange Commission (Tőzsdefelügyelet) április 22-ei aktái szerint az EuroWeb elmondta, hogy a KPN-nek a társaságban 52 százalékos, többségi tulajdona van, ami elegendő ahhoz, hogy az elbocsátásokat, illetve változtatásokat a többi részvényes beleegyezése nélkül is megvalósíthassa.

Az EuroWeb május 28-ai éves értekezletén a KPN Törő Csaba, Roelant Lyppens, Robert van Vliet, és Stuart P. Reich igazgatóvá választását fogja támogatni. A KPN célja Frank R. Cohen, Robert Genova, és Gerald Yellin leváltása. Cohen egyébként a vezetőségi tanács elnöke, Genova pedig jelenleg az elnök-vezérigazgatói pozíciót foglalja el.

Az újonnan kinevezett, öttagú vezetőség létrehozását követően a KPN Robert Volkmant fogja kinevezni az EuroWeb vezérigazgatójává. Robert Volkman egyébként annak a Jerome Volkmannak a fia, aki az EuroWebet korábban vezette. Jerome Volkman idén februárban hunyt el, helyét pedig Robert Genova foglalta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!