JohnnyCage

Csökken az i845GL-alapú alaplapok ára

Az alaplapgyártó cégek a Pentium 4 alaplapok raktárkészleteinek folyamatos felhalmozódása miatt egyes piacokon drasztikusan lecsökkentették az i845GL-alapú megoldások árát, amely árcsökkentés hatással lehet a globális piacra is.

Bár az i845GL-alapú Pentium 4 alaplapok még csak mostanában jelentek meg, az alaplapgyártók a vészesen növekedő raktárkészletek miatt jelentősen lecsökkentették a megoldások árát, amelyek így gyakorlatilag szinte az előállítási áron kerülnek a forgalmazókhoz, állítják a társaságokhoz közeli ipari hírforrások.

A hírforrások szerint a vezető alaplapgyártók 60 dollár környékére csökkentették az i845GL-alapú alaplapok árát az indiai, kínai, Közép- és Dél-Amerikai piacokon, amely negatív rekordnak számít. Bár az i845GL, amely az i845G olcsóbb változata, elsősorban a PC piac alsó szegmensét célozza, a 60 dolláros ár mellett a gyártóknak gyakorlatilag nincs is nyereségük az alaplapokon, mivel az előállítási költség hozzávetőleg 55 dollár.

Annak ellenére, hogy az alaplapok ára csak az említett piacokon ilyen alacsony, a gyártók szerint az összes piacon érezhető lesz az árcsökkentés hatása. A hírforrások szerint jelenleg még a felsőbb piaci szegmenst célzó i845G-alapú Pentium 4 alaplapok nagykereskedelmi ára is alig 90 dollár körül mozog.

A drasztikus árcsökkentést elsősorban az tette indokolttá az alaplapgyártók részéről, hogy egyes vezető cégek Pentium 4 alaplap raktárkészlete már az 1 millió darabos határt is elérte. A felhalmozódott óriási raktárkészletek hozzávetőleg 40 százalékát az i845D (Brookdale-D) megoldások teszik ki.

Az i845GL-alapú megoldások kiadását követően hamarosan az Intel i845G és i845E chipkészleteire épülő alaplapok is megjelennek a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!