JohnnyCage

Belép az alsókategóriás alaplapok piacára az ASUStek

A tajvani ASUStek Computer, amely ezidáig szinte kizárólag a csúcskategóriás alaplapok piacára koncentrált, egy újonnan létrehozott leányvállalatával be kíván lépni az olcsó alaplapok piacára is.

A társaság új, Hua Ching leányvállalatát a hírek szerint az a Hsu Shih-chang fogja vezetni, aki egyben a társaság egész kínai divíziójának elnöke, az elnöki pozíciót pedig Wu Tsai-teng, az ECS (Elitegroup Computer Systems) egyik fő részvényese fogja betölteni. Wu részvétele arra utal, hogy az ASUStek új leányvállalata az ECS modelljét fogja követni.

A high-end (csúcskategóriás) piacot célzó ASUStek kínai piaci részesedését a közelmúltban egyre komolyabban veszélyeztetni kezdte az alacsony árra összpontosító ECS, illetve részben az MSI (Micro-Star International) is. Az ASUStek az új leányvállalattal bővíteni tudja gyártókapacitását az olcsó alaplapok piacán, amely lehetővé teszi a piaci részesedés növelését. Az alsókategóriás alaplapok gyártására összpontosító részleg mellett a társaság ráadásul nem kényszerül a nyereség rovására csökkenteni jelenlegi termékvonalainak árát, mint jelenleg.

Az elemzők szerint az új leányvállalat minden kétséget kizáróan komoly nyomást fog gyakorolni a többi vezető alaplapgyártóra, mint az MSI, és a Gigabyte Technology. Kérdés lehet, hogy a Hua Ching az ECS példájához hasonlóan a tajvani VIA Technologies és Silicon Integrated Systems (SiS) cégektől fog-e Pentium 4-alapú chipkészleteket rendelni, amely jelentős költségcsökkentést tenne lehetővé. Az alaplapgyártó cégekhez közeli hírforrások úgy vélik, ha az ASUStek leányvállalata a VIA Intel chipsetlicensz nélküli Pentium 4 chipkészleteit választaná, a többi gyártó is követné a példát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #1
    Ha a minoseg nem fog romlani ezzel a lepessel, vagyis olcso lesz, de a megszokott megbizhatosagot egyeb elonyoket nem veszti el, akkor ezt talan jo hirnek is fel lehet fogni. Mindenesetre felek tole, hogy az olcso alaplapnak "hig lesz a leve".