JohnnyCage

Nintendo: GameCube árcsökkentés Európában

A japán Nintendo hétfőn bejelentette, hogy 24 százalékkal lecsökkenti GameCube játékkonzoljának tervezett európai árát. A konzol május 3-án jelenik meg Európában.

A GameCube a Nintendo eredeti tervei szerint 223 dolláros áron jelent volna meg Európában, a japán társaság azonban alig két héttel a kiadás előtt jelentősen csökkentette a konzol árát. Az eszköz 24 százalékos képzeletbeli árcsökkentést követően végülis 177 dolláros (199 euró) áron kerül forgalomba Európában.

A Nintendo döntése az elemzők szerint egyértelműen a szoftveróriás Microsoft rivális Xbox játékkonzoljának árcsökkentésére jelent válaszlépést. Mint ismeretes, a szoftvercég az elmúlt héten drasztikusan lecsökkentette Xbox játékkonzoljának európai árát, mivel az eladások messze elmaradtak a várakozásoktól.

A GameCube az árcsökkentésnek köszönhetően 100 euróval lesz olcsóbb, mint a Sony PlayStation 2, illetve a Microsoft Xbox, bár az utóbbi két konzol beépített DVD meghajtóval is rendelkezik. A Nintendo a május 3-ai európai megjelenésre mintegy 500 ezer darab GameCube játékkonzolt szállít le, amelyet a kiadást követő két hónapban további 500 ezer darab követ. A társaság a sikert egy közel 90 millió dolláros reklámhadjárattal kívánja bebiztosítani.

David Gocen, a Nintendo Europe vezérigazgatója elmondta, hogy a GameCube európai árcsökkentését nem a Microsoft hasonló lépése ösztönözte. "El akartuk mondani a vásárlóknak, hogy amennyiben május 3-án megvásárolják a konzolt, a lehető legkedvezőbb áron tehetik meg azt" - mondta a vezető.

Gocen szerint az Egyesült Királyságban ezidáig 30 ezer GameCube-ra vettek fel előrendelést, és ez az érték a kiadásig várhatóan eléri az 50 ezret. A vezető fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Nintendo számára Európa igen nagy jelentőséggel bír, mivel az évi 20 milliárd dolláros üzletág piacának 20 százalékát képezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kosh #11
    A gamecubos RS2 az a játék ami tulajdonképpen jelenleg eladja azt a konzolt! Aki szerint az a játék szar az csakis egy PC-fejű ürge lehet aki kénytelen beérni a jedi starfighterrel és az irígység beszél belőle. (és most beírt ide pár okosságot egy passziánsz és egy operation flashpoint hentelés között)
  • Gabest #10
    Bevallom csak azért kavartam itt, hogy lássam a reakciókat. Engem nem döbbentett meg egyáltalán.
  • braindance #9
    Én is "láma magukat sokra tarto, kis pocs"-nek minősülök ha megdöbbent a hangnem ezen a fórumon?
  • Gabest #5
    jjjjj
  • Gabest #4
    Tévedtem, inkább a tulajdonosai iq-ához közelít :P
  • CSOCSO #3
    király én meg a 3 ik és aki az GC és én közöttem van az egy igazi nagy lámer faszkalap!!!
    anniyt tud a Gc ről hogy Nintendo és csumee!!
    tudása? te öcsém leültetlek egy ilyen gép elé csak nehogy leszopd magad ogy jobbat tud mint a többi!!!
  • Gabest #2
    Lassan közelít a GC értéke és a tudása egymáshoz :)
  • GAMECUBE #1
    HEHE en vagyok az elso!:))
    Hat igen nagyon jo aron lesz most mar a kocka.
    Ami nem teljesen igaz az az hogy a BOxban van DVD lejatszas... mert van csak hogy azt hasznalni is tudd kell venned egy taviranyitot.
    Ami 10-15ezer ft.
    Igaz GCre meg egy memokartyat, de az kozel sem fog ennyibe kerulni.
    Es inkabb mar egy kulon asztali DVD lejatszora ruhazok be melle csoppet jobb.
    igy 300euroert kapok GCt, memokartya es egy gamezt is, es nem sok kell egy +joyhoz sem.